عناوین مدرک دانشگاهی منطبق بر رشته های اصلی مهندسی ساختمان

معرفی رشته اصلی نظام مهندسی : 

رشته اصلی نظام مهندسی :در جدول زیر عناوین مدارک دانشگاهی منطبق بر رشته های اصلی (رشته های هفتگانه نظام مهندسی ساختمان) توسط وزارت راه و شهرسازی مشخص شده است.

 


عنوان رشته اصلی
عنوان مدارک دانشگاهی منطبق با رشته اصلی
معماری ۱ـ مهندسی معماری، کارشناسی معماری

۲ـ کارشناسی ارشد معماری با کارشناسی مرتبط با معماری

عمران ۱ـ مهندسی یا کارشناسی عمران، عمران ـ عمران، عمران ـ سازه، عمران ـ ساختمان

۲ـ مهندسی یا کارشناسی ساختمان

۳ـ مهندسی یا کارشناسی سازه

۴ـ مهندسی یا کارشناسی راه و ساختمان

۵ـ مهندسی یا کارشناسی سیویل

۶ـ مهندسی ساختمان‌سازی (مهندسی عملی، فارغ‌التحصیلان بعد از بهمن‌ماه ۱۳۵۷ دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی)

تاسیسات مکانیکی ۱ـ مهندسی یا کارشناسی مکانیک ـ حرارت و سیالات

۲ـ مهندسی یا کارشناسی الکترومکانیک (مکانیک) قبل از سال ۱۳۶۰

۳ـ مهندسی یا کارشناسی مکانیک قبل از سال ۱۳۶۰ داخل کشور

تاسیسات برقی ۱ـ مهندسی یا کارشناسی برق ـ قدرت

۲ـ مهندسی یا کارشناسی الکترومکانیک (برق) قبل از سال ۱۳۶۰

۳ـ مهندسی یا کارشناسی الکتروتکنیک

۴ـ مهندسی یا کارشناسی برق و الکترونیک

۵ـ مهندسی یا کارشناسی برق ـ الکترونیک

۶ـ مهندسی یا کارشناسی برق (الکترونیک)

۷ـ مهندسی یا کارشناسی برق ـ شبکه‌های انتقال و توزیع

شهرسازی ۱ـ شهرسازی

۲ـ شهرسازی ـ طراحی شهری

۳ـ شهرسازی ـ برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای

۴ـ شهرسازی ـ طراحی و برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای

۵ـ شهرسازی ـ برنامه‌ریزی شهری

۶ـ کارشناسی ارشد ناپیوسته در رشته شهرسازی با مدرک کارشناسی معماری یا شهرسازی

۷ـ کارشناسی ارشد ناپیوسته در رشته طراحی شهری با مدرک کارشناسی معماری یا شهرسازی

۸ـ کارشناسی ارشد ناپیوسته شهرسازی ـ برنامه‌ریزی شهری با مدرک کارشناسی در رشته‌های شهرسازی، جامعه‌شناشی، جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، معماری، اقتصاد

نقشه‌برداری ۱ـ مهندسی یا کارشناسی عمران ـ نقشه‌برداری

۲ـ مهندسی یا کارشناسی نقشه‌برداری

ترافیک ۱ـ برنامه‌ریزی حمل و نقل

۲ـ ترافیک و حمل و نقل

۳ـ راه و ترابری

۴ـ کارشناسی ارشد در رشته‌ راه و ترابری با کارشناسی عمران ـ عمران یا عمران ـ نقشه‌برداری

۵ـ کارشناسی ارشد در رشته حمل و نقل با کارشناسی عمران ـ عمران یا عمران ـ نقشه‌برداری

 

? همچنین برای مدارک كارشناسی ناپيوسته با عناوين رشته های كارشناسی اصلی پيوسته كه دارای مدرک كاردانی اصلی مربوطه در همان رشته ميباشند، همانند مدرک كارشناسی پيوسته همان رشته است.
? اگر مدرک كارشناسی ناپيوسته با عناوين رشته های كارشناسی كه مدرک كاردانی آن اصلی نباشد، اخذ شده باشد ولی كليه واحد های كارشناسی پيوسته مصوب كميسيون موضوع تبصره ۲ ماده ۷ قانون در همان رشته اصلی بطور كامل گذرانده شده باشد ، هم ارز مدرک پيوسته همان رشته می باشد.

 

انتشارات نوآور

280 نظر در مورد «عناوین مدرک دانشگاهی منطبق بر رشته های اصلی مهندسی ساختمان»

دیدگاهتان را بنویسید

  • سلام وقت بخیر. من کارشناسی ناپیوسته علمی کاربردی مهندسی تکنولوژی ساختمان دارم و کاردانی ساختمان های بتونی. آیا میتوانم برای نظام مهندسی شرکت کنم. برای کدام صلاحیت ها میتوانم شرکت کنم. با تشکر

  • با سلام .بنده در سال ۹۱ در آزمون نظام مهندسی رشته برق قبول شدم ولی چون ابتدای مدرکم مهندسی تکنولوژی برق شبکه های انتقال و توزیع خورده بود کد مرتبط و فقط نظارت در پروانه ام قید شد اما در سال ۹۴ بخشنامه ای اومد اونایی که ابتدای مدرکشون تکنولوژی یا علمی کاربردی خورده حدود اگه مدرک کاردانیشون مرتبط یا هم ارز با مدرک کارشناسیشون باشه صلاحیتشون طراحی و نظارت میشه .بنده کاردانیم برق صنعتی و کارشناسیم مهندسی تکنولوژی برق شبکه های انتقال و توزیع می باشد.آیا امکان اصلاح صلاحیتم از فقط نظارت به طراحی ونظارت وجود دارد طبق بخشنامه سال ۹۴.ممنون

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام باید از طریق دفتر مقررات ملی ساختمان پیگیری کنید. موفق باشید.

  • سلام
    اگر شخصی کاردانی ناپیوسته کارهای عمومی ساختمان و سپس کارشناسی مهندسی عمران- عمران دریافت کرده باشد و حتی کد پروانه اشتغال به کار نظارت هم اصلی باشد. ایا برای محاسبات محدودیت دارد؟ یا محدودیت ندارد؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، با توجه به اینکه هر دوگرایش (کاردانی و کارشناسی ) اصلی هست ، احتمال زیاد محدودیتی بابت اخذ پروانه محاسبات برای شما وجود نخواهد داشت. توصیه میشود برای کسب راهنمایی دقیق تر حتما حضورا به اداره راه و شهرسازی مراجعه نمایید و مدارک تحصیلی خود را ارائه دهید تا بر اساس آن به شما بگویند که چه شرایطی دارین . موفق باشید.

  • سلام روزتون بخیر
    من کاردانی رشته مکانیک خودرو و کارشناسی ناپیوسته (مهندسی مکانیک گرایش حرارت و سیالات) دارم.
    آیا میتوانم در آزمون تاسیسات مکانیکی شرکت کنم؟
    اگر نمیتوانم چطور باید این مشکل را رفع کنم؟بخشنامه های کمسیون هم ارزی شامل حال من نمی شود؟
    میتوانم تعدادی واحد بگذرونم تا کارشناسی ام مورد تایید باشه؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، بر اساس مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها به دلیل غیر مرتبط بودن رشته مکانیک خودرو با رشته های هفت گانه ساختمان؛ امکان اخذ پروانه با رشته کارشناسی برای شما وجود نخواهد داشت و احتمالا شاید بتوانید بعد از اخذ مدرک کارشناسی ارشد “تبدیل انرژی” در آزمون نظارت تاسیسات مکانیکی شرکت نمایید. توصیه میشود برای کسب راهنمایی دقیق تر حتما حضورا به اداره راه و شهرسازی مراجعه نمایید و مدارک تحصیلی خود را ارائه دهید تا بر اساس آن به شما بگویند که چه شرایطی دارین . موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، بر اساس مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها : شما با مدرک کارشناسی” عمران اجرایی” میتوانید صرفا در آزمون نظام مهندسی عمران “نظارت و اجرا” شرکت نمایید. و احتمالا اگر مدرک کارشناسی ارشد عمران سازه یا زلزله را اخذ کنید بتوانید برای آزمون محاسبات هم اقدام نمایید. برای اطلاع بیشتر توصیه میشود حتما به اداره راه و شهرسازی مراجعه نمایید و مدارک تحصیلی خود را ارائه دهید تا بر اساس آن دقیقا به شما بگویند که چه شرایطی را دارید. موفق باشید

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، حداقل مدرک برای شرکت در آزمون نظام مهندسی کارشناسی هست، و با مدرک کاردانی نمیتوانید در آزمون نظام مهندسی شرکت نمایید.

  • سلام
    من کارشناسی پیوسته مهندسی معماری دارم و پروانه اشتغال طراحی و نظارت و اجرا معماری دارم. چه رشته هایی می تونم کارشناسی ارشد بخونم که در پروانه اشتغال معماری ام مدرک کارشناسی ارشد ثبت شود. ( مثلا اگر کارشناسی ارشد هنرهای ساخت و معماری بخونم در پروانه ثبت میشود؟)
    به طور کلی چه رشته هایی در کارشناسی ارشد در پروانه معماری به عنوان مدرک ارشد ثبت میشود؟
    باتشکر

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      شما میتوانید برای ارتقا مدرک کارشناسی ارشد رو ارائه بدین تا همون مدرک براتون ثبت بشه.

  • سلام وقت بخیر
    من مدرک کاردانی نقشه کشی معماری و کارشناسی ناپیوسته علمی کاربردی معماری دارم، در چه صلاحیت هایی و تا چه پایه ای میتونم پروانه اشتغال به کار بگیرم؟
    در صورت اینکه ارشد مهندسی معماری بگیرم شرایط به چه صورتی میشه
    با تشکر

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، براساس مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته‌ها :
      به دارندگان مدارك تحصیلی کارشناسی ناپیوسته با عناوین علمی کاربردي، تکنولوژي ، کاربردي در رشته هاي موضوع ماده ۶ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان که داراي مدرك کاردانی در زمینه رشته مقطع کارشناسی (رشته هاي کاردانی اصلی و یا مرتبط) می باشند پروانه اشتغال به کار مرتبط با حدود صلاحیت نظارت، طراحی یا محاسبات بدون محدودیت و بر حسب سنوات تعلق می گیرد.
      بر اساس بند فوق شما میتوانید پروانه اشتغال به کار (مرتبط) نظارت طراحی و اجرا معماری را اخذ نمایید. برای اطلاع بیشتر توصیه میشود حتما به اداره راه و شهرسازی مراجعه نمایید و مدارک تحصیلی خود را ارائه دهید تا بر اساس شرایطی که دارید دقیقتر شما را راهنمایی نمایند. موفق باشید

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، بر اساس مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها: شما میتوانید در آزمون نظارت و اجرا عمران شرکت نمایید :
      “به فارغ التحصیلان کارشناسی ناپیوسته در رشته عمران و یا ساختمان و کارشناسی ناپیوسته مهندسی تکنولوژی ساختمان و یا عمران فقط پروانه اشتغال به کار مهندسی در رشته مرتبط با عمران تعلق می گیرد.”
      برای اطلاع بیشتر توصیه میشود حتما به اداره راه و شهرسازی مراجعه نمایید و مدارک تحصیلی خود را ارائه دهید تا بر اساس شرایطی که دارید دقیقتر شما را راهنمایی نمایند. موفق باشید

  • با سلام و عرض ادب…من در سال ۸۸کاردنی شهرسازی مدرکم رو گرفتم و در برج ۶سال ۴۰۱لیسانس تکنولوژی عمران .عمران هم فارغ التحصیل شدم خواستم بدونم سنوات کاردانی برای امتحان نظارت عمران شامل حال من میشه؟؟؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام براساس دفترچه آزمون منتشر شده از سوی دفتر مقررات سوابق کاردانی برای آزمون ورود به حرفه محاسبه می‌شود در صورت هم رشته بودن با رشته آزمون از تاریخ اخذ مدرک تا زمان اخذ مدرک مهندسی به ازای هر پنج سال کامل یک سال و نهایت دو سال در نظر گرفته می‌شود.

مشاهده نظرات بیشتر