شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟
مخصوص داوطلبان آزمون آبان 1403:
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی :
همه فارغ التحصیلان رشته های هفتگانه نظام مهندسی بعد از گذشت ۳ سال از مدرک کارشناسی یا ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرک دکترای خود می توانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند.
در صورت پذیرفته شدن در این آزمون که عموما به صورت open book برگزار شده و در کلیه رشته ها حدنصاب قبولی ۵۰ درصد کل نمره می باشد اشتغال به کار پایه ۳ دریافت کنند.
البته در رشته هایی مانند مهندسی عمران پروانه اشتغال به کار در سه بخش اجرا، محاسبات و نظارت وجود دارد که برای هر کدام از آنها آزمونی جداگانه گرفته می شود.
هر کدام از مهندسین با قبولی در هر یک از این آزمونها پروانه اشتغال به کار پایه ۳ در آن بخش را دریافت می کنند.
یکی از مزیت های داشتن این پروانه وجود یک شماره خاص در نظام مهندسی هر استان به هر شخص است که تقریبا مشابه همان شماره نظام پزشکی می باشد و افراد دارای پروانه اشتغال می توانند برای تاسیس شرکت، دفاتر مهندسی و… اقدام کنند و یا حتی امتیاز سهمیه خود را به شرکت های قانونی شاغل در صنعت ساختمان واگذار کنند.
برای ارتقاء پایه چه باید کرد؟
در سازمان نظام مهندسی، پایین ترین درجه پروانه اشتغال به کار پایه ۳ می باشد.
مهندسانی که دارای این پروانه باشند طبق ماده ۱۱ قانون نظام مهندسی پس از گذشت ۴ سال می توانند از پایه ۳ به ۲ و پس از گذشت ۵ سال دیگر از پایه ۲ به ۱ ارتقاء پیدا کنند.
شایان ذکر است که هیچ مهندسی با هر میزان تحصیلات و سابقه کار به هیچ عنوان نمی تواند از پایه ۳ یکباره به پایه ۱ ارتقا پیدا کند و گذشت زمان و کسب تجربه برای ارتقاء پایه امری الزامی است.
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی در پروانه اشتغال به این صورت است که افراد دارای پروانه اشتغال پایه ۳ در یک سری کلاس ها و دوره ها شرکت کرده و در یک آزمون داخلی امتحان می دهند.
به شرط قبولی در آن آزمون، حضور در کلاس ها و گذشت زمان کافی می توانند ارتقاء پایه داشته باشند به نحوی که اگرکسی در سال ۸۷ از دانشگاه در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده باشد و به طور مرتب در حرفه مهندسی فعالیت داشته باشد.
به شرط قبولی در آزمون ها در سال ۹۰ پایه ۳، در سال ۹۴ پایه ۲ و در سال۹۹ می تواند پروانه اشتغال به کار پایه یک را کسب کند.
ضمن اینکه ارتقاء پایه ها در سازمان نظام مهندسی به میزان تحصیلات و مدرک تحصیلی ارتباطی ندارد بلکه یک فرد با مدرک کارشناسی می تواند دارای پایه یک باشد در حالی که شخص دیگری با مدرک دکترا پروانه اشتغال به کار نداشته باشد یا دارای پروانه پایه ۳ باشد.
امیدواریم از مقاله شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی بهره مناسب را برده باشید. چنانچه سوالی دارید میتوانید در بخش نظرات این مقاله یا قسمت گفتگوی آنلاین سوال خود را برای ما ارسال نمایید و یا در ساعات کاری با تلفن ۰۲۱۶۶۴۸۴۱۹۰ تماس حاصل فرمایید.
مقاله پیشنهادی:ثبت نام آزمون نظام مهندسی
542 نظر در مورد «شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟»
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
با سلام و درود،بنده کاردانی عمران ۹۳/۰۷/۰۱وکارشناسی عمران ۹۵/۰۷/۰۱دارم که فاصله بین آنها دوسال است خواستم ببینم با توجه به اینکه به ازای هر ۵ سال سنوات یکسال میباشد چقدر سنوات شامل بنده میشه؟ ،واینکه برای آزمون درهر سه صلاحیت عمران محدودیتی ندارم؟واسه هر آزمون منابعاعلام میشه ؟باید چه مباحثی بخونیم؟واینکه پروانه پایه ۳چه محدودیت های داره؟
سلام. مدت سنوات به تناسب حساب میشه و منابع هر آزمون رو میتونید از سایت ما ملاحظه کنید و فقط برای آزمون محاسبات محدودیت خواهید داشت که بهتره از نظام شهرتون پیگیری کنید.
سلام و عرض ادب، اگر ایده های که سازه در برابر زلزله مقاوم باشد(مثلا، جداسازها، میراگرهای ویسکوز) داشته باشیم و آن را طراحی سازه ای کنیم یا تبدیل به مقاله کنیم، ایا در ارتقا پایه تاثیری دارد
با سلام و عرض خسته نباشید
بنده در بهمن ۹۴ آزمون رو قبول شدم ولی پروانه رو چندماه پیش گرفتم، در خصوص سنوات لازم برای ارتقا پایه، تاریخ قبولی در آزمون ملاک هست یا از تاریخ صدور پروانه باید ۴ سال بگذره؟
سپاس از راهنماییتون
سلام. تاریخ صدور پروانه ملاک خواهد بود.
سلام مجدد. سپاس از پاسخگویی تون.
ببخشید مجدد سوال میپرسم، آیا میتوانیم کتاب کلیدواژه را همراه خود به سرجلسه ببریم؟
سلام وقت بخیر بله میتونید هر نوع کتاب یا جزوهای رو با خودتون ببرید سر جلسه. موفق باشید.
سلام. وقت تون بخیر
من کارشناسی معماری دارم. آیا میتوانم در هر یک از آزمون های نظارت، اجرا و طراحی شرکت کنم؟
و درصورت جواب مثبت، به نظر شما کدام آزمون بهتر هست؟
سلام. بله مشکلی نداره و هر سه آزمون رو شرکت کنید.
سلام آیا مدارک تحصیلی در زمان ارتقاء پایه ۲ به ۱ تاثیر دارد
سلام. نخیر تاثیری ندارد
سلام بنده رشته هنرستانم ساختمان بود کاردانی عمران کارهای عمومی ساختمان و کارشناسیم عمران عمران هستش تاریخ فارغالتحصیل گارشناسیم۹۵/۴/۱۲ هستش ایا واسه نظارت واجرا میتونم مهرماه شرکت کنم امسال
سلام. از زمان فارغ التحصیلی تا روز آزمون باید ۳ سال بگذره تا بتونید شرکت کنید.
با سلام من مدرک کاردانی مکانیک خودرو و کارشناسی ناپیوسته مکانیک سیالات و کارشناسی ارشد تبدیل انرژی دارم آیا میتونم در آزمون نظام شرکت کنم؟؟؟
سلام بله میتونید
سلام من مدرک کاردانی رشته عمران آب وفاضلاب (علمی کاربردی)و کارشناسی عمران مهندسی تکنو لوژی ساختمان (علمی کاربردی) را دارم می توانم در آزمون نظام مهندسی شرکت کنم یانه با تشکر
سلام. برای نظارت و اجرا مشکلی نخواهید داشت.
سلام من مدرک ارشد معماری را قبل از کارشناسی معماری گرفته ام، حالا سوابق کاری شامل مدرک ارشد میشود یا کارشناسی؟ ایا با توجه به گذشت ۵ سال از ارشد و ۲ ماه از کارشناسی می توانم در ازمون اردیبهشت۹۷ شرکت کنم؟
سلام. ارشدی که تاریخش قبل از کارشناسی مرتبط باشه عملا به درد نظام نمیخوره.