نکات مهم درباره آزمون نظام مهندسی

مخصوص داوطلبان آزمون مرداد 1403:

جهت دریافت پیامک رایگان و لحظه ای تاریخ ثبت نام، منابع و اخبار آزمون نظام مهندسی دوره‌ی بعدی، ضمن انتخاب رشته، تلفن همراه خود را در کادر زیر وارد نمایید:

 

 معرفی نکات مهم درباره آزمون نظام مهندسی : 

نکات مهم درباره آزمون نظام مهندسی که باید به آنها توجه داشته باشید :

 

۱- آزمون های نظام مهندسی معمولا دوبار در سال(یک آزمون در نیمه اول و آزمون دوم در نیمه دوم سال) برگزار می شود.

 

۲- ثبت نام آزمون های نظام مهندسی در هر یک از صلاحیت های محاسبات، نظارت و اجرا(برای رشته عمران) و صلاحیت های طراحی، نظارت و اجرا(برای رشته معماری) بصورت مجزا بوده و بصورت مستقل برگزار می شود.

 

۳- آزمون نظام مهندسی بصورت کتاب و جزوه باز (Open Book) برگزار می شود. استفاده از ماشین حساب مهندسی مجاز بوده اما همراه داشتن لپ تاپ، تبلت و گوشی تلفن همراه ممنوع است.

 

۴- آزمون نظام مهندسی در همه صلاحیت ها به جر معماری طاحی در قالب ۶۰ سوال تستی برگزار می شود (آزمون دارای نمره منفی است).

 

۵- زمان پاسخگویی به سوالات برای آزمون نظارت و اجرا ۱۵۰دقیقه و برای آزمون محاسبات ۲۴۰ دقیقه است.

 

۶- قبولی در آزمون نظام مهندسی بصورت کسب حدنصابی(کسب نمره ۵۰) می باشد. یعنی پاسخ درست به ۳۰ سوال از کل ۶۰ سوال طرح شده.

 

۷- طبق آمار، درصد قبولی داوطلبان در آزمون نظارت و اجرا حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد و در آزمون محاسبات ۳ تا ۵ درصد است!

 

۸- اعتبار قبولی در آزمون نظام مهندسی بمدت ۳ سال است. یعنی اگر پس از قبولی در آزمون نظام مهندسی به هر دلیلی فاقد شرایط لازم جهت اخذ پروانه اشتغال (نداشتن کارت پایان خدمت، نداشتن سابقه کار بیمه ای جهت پروانه اجرا و …) داشته باشید می توانید از این فرصت ۳ ساله استفاده نمائید.

۹- سنوات لازم برای شرکت در آزمون نظام مهندسی ۳ سال کامل برای کارشناسی، ۲سال برای کارشناسی ارشد و ۱ سال برای دکتری می باشد.

 

انتشارات نوآر 

ناشر تخصصی کتاب های نظام مهندسی

 

292 نظر در مورد «نکات مهم درباره آزمون نظام مهندسی»

دیدگاهتان را بنویسید

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، رشته ارشد جزء رشته های مرتبط با ساختمان در مصوبات هم ارزی رشته ها اعلام نشده است، لطفا رشته کاردانی تون رو بفرمایید تا دقیق تر بتونیم راهنمایی کنیم.

  • سلام وقت بخیر.بنده سال ۹۵ آزمون اجرا رو قبول شدم و به دلیل مشغله ای که داشتم موفق نشدم پیگیر بشم برای گرفتن پروانه ی اجرا و رفتن به دوره هاش.سوال من اینه که آیا الان دوباره باید آزمون اجرا رو شرکت کنم یا اینکه پروانه اجرا رو بهم میدن؟؟؟؟؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، توصیه میشه حتما به سازمان نظام مهندسی استان مراجعه نمایید و یا تماس بگیرین تا در این باره دقیقا شمارو راهنمایی نمایند، چرا که اعتبار قبولی آزمون برای شما احتمالا ۴ سال درنظر گرفته شده باشد.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام. احتمالا مشکلی نخواهید داشت. اگر بومی یک شهر یا استان نباشید برای اینکه درخواست عضویت باید حداقل شش ماه اقامت شما در آن استان احراز شود.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام. با توجه به اینکه اطلاعی از گرایش شما نداریم . با فرض اینکه معماری معماری باشید میتوانید در آزمون نظام مهندسی معماری در هر سه صلاحیت شرکت کنید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام . میتوانید در آزمون نظام مهندسی عمران محاسبات شرکت کنید و تا پایه دو میتوانید ارتقا داشته باشید.

  • سلام وقتتون بخیر
    بنده کارشناسی مکانیک (بدون گرایش) و ارشد طراحی کاربردی دارم، میتونم با مدرک کارشناسی برای آزمون ثبت نام کنم درسته؟
    و اینکه تاریخ فراغت از تحصیل کارشناسی بنده ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ خورده، با توجه به اینکه آزمون در شهریور برگزار میشه میتونم برای این آزمون ثبت نام کنم؟ پیشاپیش خیلی ممنونم از راهنماییتون

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، بر اساس مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها:
      شما میتوانید با مدرک کارشناسی در آزمون نظام مهندسی شرکت نمایید. برای اطمینان بیشتر هم میتوانید به بخش بخش کمیسیون مصوبات هم ارزی رشته ها در اداره راه و شهرسازی مراجعه نموده و مدارک تحصیلی خود را ارائه دهید تا دقیقتر شما را راهنمایی نمایند. اما به احتمال خیلی زیاد میتوانید با مدرک کارشناسی در آزمون شرکت نمایید. موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام . مشکلی ندارد فقط در هر صورت باید سنوات سه ساله را گذرانده باشید در غیر اینصورت به شما پروانه تعلق نمیگیرد و قبولی شما اعتباری نخواهد داشت.

مشاهده نظرات بیشتر