درآمد کارشناس رسمی دادگستری چطور محاسبه می شود؟

درآمد کارشناس رسمی دادگستری چطور محاسبه می شود؟

یکی از حرفه‌هایی که متخصصین فن مخصوصا مهندسین را جذب خودش می‌کند، کارشناسی دادگستری است. این افراد علت آسیب و خسارتی که به فرد یا تجهیزات وارد شده را بررسی ، مقصر و میزان آن را برای قاضی یک پرونده مشخص می‌کنند. همچنین در مواردی هم ارزش یک دارایی را ارزیابی یا اسناد را با آن تطبیق می‌دهند. اما این کار مثل اغلب فرایندهایی کارشناسی که انجام می‌شود، حق‌الزحمه‌ای دارد که باید توسط طرفین دعوا پرداخت شود. اگر جز آن دسته از افرادی هستید که مایلید بدانید درآمد کارشناس رسمی دادگستری چقدر است، با این مقاله همراهمان باشید. البته دستمزد هر کارشناس در رشته‌های مختلف، متفاوت است که در مورد برخی از آنها صحبت خواهیم کرد.

 

درآمد کارشناس رسمی دادگستری

در پرونده‌هایی که از نظر فنی باید بررسی شوند، یک قرار کارشناسی تنظیم می‌شود که در آن دستمزد کارشناس با توجه به ارزش کار مشخص خواهد شد. این یعنی یک کارشناس دادگستری، درآمد یا حقوق ثابتی ندارد و در واقع بابت هر پرونده‌ای که به آن رسیدگی می‌کند به او حق‌الزحمه‌ای داده می شود. این دستمزدها شاید گاهی کم به نظر برسند، اما در پایان هر سال مبلغ قابل توجهی خواهند شد.

به طور کلی اگر بخواهیم برآوردی در مورد درآمد کارشناس رسمی دادگستری برای هر پرونده داشته باشیم، باید بر اساس ارزش کلی مورد پرونده درصدگیری کنیم. این درصدها طبق ماده ۱۱ دستورالعمل تعرفه کارشناسی دادگستری که تا تاریخ ۲۰ آبان سال ۱۴۰۲ اعتبار داشته است، به شرح زیر هستند:

 

  • تا ۲۵ میلیون تومان: ۶۰۰ هزار تومان
  • از ۲۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان: ۴۵ درصد
  • از حدود ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان: ۳۰ درصد
  • از ۵۰۰ میلیون تا ۳ میلیارد: ۱۵ درصد
  • از ۳ تا ۱۵ میلیارد تومان: ۰۹ درصد
  • از ۱۵ تا ۵۰ میلیارد تومان: ۰۷ درصد
  • از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان: ۰.۰۳ درصد
  • از ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان: ۰.۰۲۲ درصد
  • از ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان: ۰.۰۱۸ درصد
  • از ۴۰۰ میلیارد به بالا: ۰.۰۱۲ درصد

 

لازم به ذکر است که معمولا دستمزد یک کارشناس سقف دارد و نهایتا ۱۱۸ میلیون تومان خواهد بود. در پرونده‌هایی با ارزش ۵ هزار میلیارد به بالا، شورای عالی کارشناسان در مورد تعرفه دستمزد و شیوه پرداخت آن تصمیم‌گیری خواهد کرد.

اگر مایلید به صورت خاص‌تر در مورد درآمد کارشناس رسمی دادگستری در رشته‌هایی مثل حسابداری، مهندسی برق، تاسیسات، معماری و غیره بیشتر بدانید، در ادامه با ما همراه باشید.

 

درآمد کارشناس رسمی دادگستری چطور محاسبه می شود؟

 

درآمد کارشناس رسمی دادگستری برق

رشته برق جز یکی از حساس‌ترین و پیچیده‌ترین تخصص‌ها است. رسیدگی به مسائل فنی که معمولا مورد دعوای کارفرما و کارگران و پیمانکاران است، از جمله رایج‌ترین کارهایی است که یک کارشناس برق باید انجام دهد. همچنین ارزیابی تجهیزات الکترونیکی، ماهواره‌ای، مخابراتی، تعیین خسارت وارد شده به پست‌های فشار قوی و مواردی از این دست که معمولا مورد اختلاف است، وجود یک کارشناس برق را ضروری می‌کند. به دلیل همین مسئولیت‌های پیچیده، درآمد کارشناس رسمی دادگستری برق معمولا کم نیست و بسته به ارزش پرونده، دستمزد این متخصصین از ۶۰۰ هزار تومان شروع می‌شود.

 

برای مشاهده لیست کامل کتاب های برق، ماشین و تاسیسات کارخانجات کلیک نمایید.

 

درآمد کارشناس رسمی دادگستری حسابداری

معمولا بیشترین مشکلی که مدیران سازمانی با آن مواجه می‌شوند، شیوه رسیدگی دارایی به مسائل مالیاتی است. به دلیل اختلاف نظرهایی که اغلب به خاطر مالیات به وجود می‌آید، لازم است از یک کارشناس دادگستری حسابداری کمک گرفته شود. فردی که با تکیه بر کتاب قوانین و مقررات کارشناس رسمی دادگستری در آزمون رسمی قبول می‌شود، باید مهارت و تجربه کافی در حسابرسی در تمام زمینه‌ها را داشته باشد. یک کارشناس حسابداری باید در حسابرسی موسسات مالی، دولتی و غیر دولتی، ارزیابی سهام شرکت‌های مختلف و حتی امور بورسی تخصص داشته باشد.

خوشبختانه فردی که در رشته‌های مدیریت و اقتصاد درس خوانده باشد، می‌تواند با گذراندن آزمون در دادگستری مشغول به کار شود. میزان درآمد کارشناس رسمی دادگستری حسابداری هم مثل لیستی است که در ابتدای این مقاله در مورد آن توضیح دادیم.

 

برای مشاهده لیست کامل کتاب های حسابداری و حسابرسی کلیک نمایید.

 

درآمد کارشناس رسمی دادگستری تاسیسات ساختمان

اگر آپارتمان‌نشین باشید، می‌دانید که همیشه اختلاف بر سر میزان شارژ ساختمان و هزینه‌های تاسیساتی مثل تعمیر و نگهداری آسانسور، موتورخانه و غیره وجود دارد. اگر در مواردی ساکنین مجتمع با هم بر سر هزینه یا شیوه تعمیر تاسیسات مکانیکی و الکترونیکی به توافق نرسند و کار به شکایت برسد، قاضی پرونده دست به دامن یک کارشناس در زمینه تاسیسات خواهد شد. یک فرد متخصص در امور فنی ساختمانی است که می‌تواند در مورد تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، سیستم اطفا حریق، خرابی‌های مربوط به آب و فاضلاب و موارد این چنینی نظر دقیق بدهد. حتی تعیین دستمزد و نرخ قطعاتی که برای تعمیر تجهیزات ساختمانی استفاده شده هم در حیطه تخصص این فرد است.

ارزیابی و رسیدگی به این امور بسته به شرایط و ارزش مورد دعوا، شامل دستمزد است که از ۶۰۰ هزار تومان به بالا به کارشناس پرداخت می‌شود.

 

برای مشاهده لیست کامل کتاب های تاسیسات ساختمانی کلیک نمایید.

 

 

درآمد کارشناس رسمی دادگستری نفقه

متاسفانه یا خوشبختانه، یکی از پرمخاطب‌ترین کارشناسی‌هایی که این روزها در دادگستری‌های کل کشور انجام می‌شود، کارشناسی برای تعیین میزان نفقه است! در مواردی که یک زن از شوهرش به دلیل نپرداختن نفقه به او یا فرزندانش در زندگی مشترک شکایت می‌کند، قاضی از یک کارشناس نفقه کمک می‌گیرد. دستمزد این عمل باید توسط زن که درخواست کننده است، پرداخت شود. البته گاهی وقت‌ها هم مسائلی پیش می‌آید که باعث می‌شود نتوان خیلی روی درآمد کارشناس رسمی دادگستری نفقه حساب کرد! مثلا اگر زن استطاعت پرداخت هزینه کارشناسی را نداشته باشد، می‌تواند تقاضای اعسار بدهد. در این صورت حداقل هزینه برای کارشناس در نظر گرفته می‌شود.

آخرین آماری که از دستمزد کارشناسی نفقه وجود دارد مربوط به سال ۱۴۰۱ است که حداقل ۲۰۰ هزار و حداکثر ۳ میلیون تومان است. البته برای گرفتن مبلغ دقیق و به روز بهتر است از وکیلتان پرس و جو کنید.

در واقع کارشناسان حسابداری می‌توانند با تهیه منابع آزمون کارشناس رسمی دادگستری، در حوزه تعیین میزان نفقه هم فعالیت و کسب درآمد کنند.

 

برای مشاهده لیست کامل کتاب های درسنامه نفقه کلیک نمایید.

 

درآمد کارشناس رسمی دادگستری امور ثبتی

این نوع کارشناسی زیرمجموعه گروه راه و ساختمان است که بازار کار بسیار خوبی دارد. همانطور که از نام این حرفه بر می‌آید، هر آنچه که مربوط به ثبت اراضی و املاک است، بر عهده کارشناس امور ثبتی است. در واقع درآمد کارشناس رسمی دادگستری ثبتی، از طریق تهیه نقشه، بررسی اسناد مالکیت یک ملک یا زمین یا جانمایی پلاک زمین مورد نظر حاصل می‌شود. فارغ‌التحصیلان رشته‌های عمران یا حقوق که تجربه کاری دارند، می‌توانند به عنوان شغل دوم یا اصلی، در دادگستری‌ها مشغول به کار شوند.

از آنجایی که معمولا باید ارزش مستغلات توسط یک متخصص مشخص شود و دستمزد یک کارشناس درصدی از ارزش آن است، مبلغ ملک حق‌الزحمه را مشخص می‌کند. پس هر چه ملک گران‌تر باشد، درآمد کارشناس دادگستری بیشتر خواهد بود.

مثلا دستمزد جانمایی پلاک و مشخص کردن حد و حدود یک ملک اگر تا ۱ هکتار باشد، حداقل ۸۰۰ هزار تومان است.

 

برای مشاهده لیست کامل کتاب های امور ثبتی و نقشه برداری کلیک نمایید.

 

درآمد کارشناس رسمی دادگستری چطور محاسبه می شود؟

 

درآمد کارشناس رسمی دادگستری معماری

یکی دیگر از تخصص‌های زیرمجموعه راه و ساختمان که کارشناسی آن درآمد خوبی به همراه دارد، معماری است. درآمد کارشناس رسمی دادگستری معماری که در تطبیق نقشه با محل بنا به قاضی کمک می‌کند، از ۸۰۰ هزار تا ۸ میلیون تومان متغیر است. برای نقشه‌کشی هم طبق ماده ۳۶ دستورالعمل تعرفه دستمزد کارشناسان دادگستری، حداقل ۸۰۰ هزار و حداکثر ۱۲ میلیون تومان است که بر اساس متر مربع مشخص می‌شود.

اگر ملکی که قرار است از نظر معماری کارشناسی شود، یک آپارتمان چند طبقه باشد که واحدهای مشابه دارد، واحد طبق اول بررسی و دستمزد کامل طبق تعرفه برای آن پرداخت خواهد شد. برای هر کدام از سایر واحدها، فقط ۱۰ درصد دستمزد طبقه اول پرداخت خواهد شد. اگر مایل هستید بدانید حق‌الزحمه کارشناسی برای هر ملکی چطور محاسبه می‌شود، می‌توانید از سایت‌هایی که ماشین حساب برای این منظور دارند، کمک بگیرید.

 

برای مشاهده لیست کامل کتاب های معماری و تزئینات داخلی کلیک نمایید.

 

تعرفه دستمزد کارشناسی آب

این نوع کارشناسی که بیشتر در روستاها و مناطق دارای زمین‌های کشاورزی کارآمد است هم درآمد خوبی دارد. مثلا اندازه‌گیری حقابه، بر این اساس انجام می‌شود:

 

  • تا ۵۰ لیتر در ثانیه: ۶۰۰ هزار تومان
  • از ۵۰ تا ۱۰۰۰ لیتر در ثانیه: ۴۰۰ تومان در ازای هر لیتر
  • از هزار لیتر به بالا هم به ازای هر لیتر: ۱۶۰ تومان

 

تعیین و بررسی کیفیت آب هم، ۶۰۰ هزار تومان تخمین زده می‌شود.

به طور کلی فارغ از تبصره‌هایی که وجود دارد، درآمد کارشناس رسمی دادگستری در اکثر رشته‌ها بر اساس ماده ۱۱ برآورد می‌شود.

 

کارشناسی دادگستری؛ یک شغل دوم پردرآمد

همانطور که دیدید، در اغلب پرونده‌های کارشناسی، دستمزد به صورت درصدی و بر اساس ارزش مورد دعوا، تعیین می‌شود. بنابراین نمی‌توان حد ثابتی را به عنوان درآمد کارشناس رسمی دادگستری متصور شد. مقدار دستمزد بسته به تعداد پرونده‌هایی که در سال از سوی قاضی ارجاع داده می‌شود، می‌تواند معمولی یا حتی بسیار قابل توجه باشد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم حتما در یک یا چند کلاس آنلاین آزمون کارشناسی رسمی شرکت کنید تا احتمال قبولیتان در امتحان تخصص مورد نظر بیشتر شود.

 

 

سوالات متداول

  1. آیا سطح ارشد بودن روی درآمد کارشناس رسمی دادگستری تاثیر دارد؟

بله. هر چه کارشناسان، درجه بالاتری داشته باشند، طبیعتا مهارت بیشتری دارند و دستمزد بالاتری دریافت می‌کنند.

 

  1. اگر موضوع کارشناسی مربوط به سال‌های قبل باشد، درآمد کارشناس رسمی دادگستری چطور محاسبه می‌شود؟

در چنین شرایطی حق‌الزحمه کارشناس طبق قیمت روز محاسبه و پرداخت می‌شود.

 

  1. کارشناسی بیمه در کدام گروه تخصصی قرار دارد؟

این حرفه، زیرگروه حسابداری و آمار است.

 

0 نظر در مورد «درآمد کارشناس رسمی دادگستری چطور محاسبه می شود؟»

دیدگاهتان را بنویسید

مشاهده نظرات بیشتر