شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟
مخصوص داوطلبان آزمون آبان 1403:
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی :
همه فارغ التحصیلان رشته های هفتگانه نظام مهندسی بعد از گذشت ۳ سال از مدرک کارشناسی یا ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرک دکترای خود می توانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند.
در صورت پذیرفته شدن در این آزمون که عموما به صورت open book برگزار شده و در کلیه رشته ها حدنصاب قبولی ۵۰ درصد کل نمره می باشد اشتغال به کار پایه ۳ دریافت کنند.
البته در رشته هایی مانند مهندسی عمران پروانه اشتغال به کار در سه بخش اجرا، محاسبات و نظارت وجود دارد که برای هر کدام از آنها آزمونی جداگانه گرفته می شود.
هر کدام از مهندسین با قبولی در هر یک از این آزمونها پروانه اشتغال به کار پایه ۳ در آن بخش را دریافت می کنند.
یکی از مزیت های داشتن این پروانه وجود یک شماره خاص در نظام مهندسی هر استان به هر شخص است که تقریبا مشابه همان شماره نظام پزشکی می باشد و افراد دارای پروانه اشتغال می توانند برای تاسیس شرکت، دفاتر مهندسی و… اقدام کنند و یا حتی امتیاز سهمیه خود را به شرکت های قانونی شاغل در صنعت ساختمان واگذار کنند.
برای ارتقاء پایه چه باید کرد؟
در سازمان نظام مهندسی، پایین ترین درجه پروانه اشتغال به کار پایه ۳ می باشد.
مهندسانی که دارای این پروانه باشند طبق ماده ۱۱ قانون نظام مهندسی پس از گذشت ۴ سال می توانند از پایه ۳ به ۲ و پس از گذشت ۵ سال دیگر از پایه ۲ به ۱ ارتقاء پیدا کنند.
شایان ذکر است که هیچ مهندسی با هر میزان تحصیلات و سابقه کار به هیچ عنوان نمی تواند از پایه ۳ یکباره به پایه ۱ ارتقا پیدا کند و گذشت زمان و کسب تجربه برای ارتقاء پایه امری الزامی است.
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی در پروانه اشتغال به این صورت است که افراد دارای پروانه اشتغال پایه ۳ در یک سری کلاس ها و دوره ها شرکت کرده و در یک آزمون داخلی امتحان می دهند.
به شرط قبولی در آن آزمون، حضور در کلاس ها و گذشت زمان کافی می توانند ارتقاء پایه داشته باشند به نحوی که اگرکسی در سال ۸۷ از دانشگاه در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده باشد و به طور مرتب در حرفه مهندسی فعالیت داشته باشد.
به شرط قبولی در آزمون ها در سال ۹۰ پایه ۳، در سال ۹۴ پایه ۲ و در سال۹۹ می تواند پروانه اشتغال به کار پایه یک را کسب کند.
ضمن اینکه ارتقاء پایه ها در سازمان نظام مهندسی به میزان تحصیلات و مدرک تحصیلی ارتباطی ندارد بلکه یک فرد با مدرک کارشناسی می تواند دارای پایه یک باشد در حالی که شخص دیگری با مدرک دکترا پروانه اشتغال به کار نداشته باشد یا دارای پروانه پایه ۳ باشد.
امیدواریم از مقاله شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی بهره مناسب را برده باشید. چنانچه سوالی دارید میتوانید در بخش نظرات این مقاله یا قسمت گفتگوی آنلاین سوال خود را برای ما ارسال نمایید و یا در ساعات کاری با تلفن ۰۲۱۶۶۴۸۴۱۹۰ تماس حاصل فرمایید.
مقاله پیشنهادی:ثبت نام آزمون نظام مهندسی
538 نظر در مورد «شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟»
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
با سلام
رشته ی تحصیلی کارشناسی ام عمران-خاک و پی و در نظام مهندسی مرتبط زدند حال که خواستم پایه طراحی رو از ۲ به ۱ ارتقا بدم نظام مهندسی در سامانه سپامک رد کرده و متصدی ذکر می کند بخاطر غیر مرتبط بودن رشته تون امکان ارتقا نیست؟ راه حل چیست؟ متشکرم
این رو مضاف کنم که در سال اخذ مدرک در دانشگاه تبریز عمران رو به سه شاخه تقسیم کردند و تنها تفاوت واحد مون حداکثر۱۲ واحد بود.
دوست عزیز
به علت تغییرات متعدد بهتر است این موضوع را از سازمان شهر خودتان پیگیری نمایید
سلام
سال ۱۳۹۴ پایه ۳ محاسبات قبول شدم – برابر مصوبه هم ارزی سال ۹۲ -کاردانی زیر سازی راه -مرتبط با عمران بود -لذا جهت ارتقا پایه به مسکن و شهر سازی مراجعه کردم میگویند که برابر مصوبه سال ۹۵ زیر سازی راه جز ترافیکه و استعلام از وزرات کردن -نزدیک ۳ ماهه وزارت نتونسته جواب درست بده – برابر اطلاعات خودم چون سال ۹۲ مرتبط بود و بنده محاسبات رو قبول شدم باید ارتقا بدن چون برابر ماده ۴ قانون مدنی (قانون عطف به ما سبق نمی شه و مصوبه سال ۹۵ شامل حال بنده نمی شه ) چکار کنم – نزدیک ۴ ماهه سرکار م و بنده رو در سامانه سپامک رد نمی کنن تا بتونم دیواتن شکایک کنم – و تمام ضرر و زیان که از سال ۹۸ نگذاشتن ارتقا پیدا کنم رو ازشون بگیرم – لطفا راهنمایی کنین – چکار کنم – تشکر
سلام وقت بخیر، برای پیگیری این مشکل میتوانید از طریق اداره راه و شهرسازی یا وزارت راه و شهرسازی پیگیری نمایید.
سلام وقت بخیر
من سال ۹۳ پایه سه مکانیک گرفتم بعدا متوجه شدم همه هم کلاسی هام تو همون تایم نظارت و طراحی قبول شدن ولی پروانه ی من فقط نظارت خورده چکار باید انجام بدم؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مهندس عزیز
حتما در آزمون صلاحیت طراحی شرکت نکردهاید یا درآزمون قبول نشدهاید
سلام.این ۴ سال از چه زمانی محاسبه میشه؟از تاریخ آزمونی که دادیم یا از تاریخی که نتایج رو اعلام کردن یا زمانی که مهر نظام رو گرفتیم؟
وقت بخیر
این تاریخ از زمان دریافت مهرنظام یا همان دریافت پایه ۳ محاسبه میشود
ضمن تشکر از پاسخگویی به سوالات ، در صورت داشتن پروانه نظارت طراحی استان تهران آیا پرداختی حق الزحمه مثلا در فیروزکوه از طریق سازمان و به صورت مرحله ای هست یا از طریق مالک انجام میشود ؟
وقت بخیر
در رابطه با حقالزحمهها حتما از سازمان راه و شهرسازی پیگیر شوید
وقت بخیر من فوق لیسانس معماری دارم و پایه ۲ طراحی معماری هستم و سال دیگه میشم پایه ۱ طراحی . (فقط پروانه طراحی دارم ) اگر بخوام ازمون نطارت بدم آیا باید از همون پایه ۳ شروع کنم نطارت رو ؟
سلام وقت بخیر، بله اگر برای اولین بار قرار هست پروانه نظارت رو بگیرین، باید از همان پایه ۳ شروع کنید و در آزمون ورود به پایه ۳ نظارت شرکت کنید.
سلام وقت بخیر من پایه ۳ نظارت برق هستم اگر در آزمون طراحی نیز شرکت و پروانه اشتغال به کار طراحی رو هم کسب کنم سهمیه صلاحیت نظارت و صلاحیت طراحی جداگانه محاسبه میشود؟ یا همون ۸۰۰۰ هزار متر سالیانه است برای هر دو صلاحیت ؟ ممنون از راهنمایی تون
وقت بخیر
سهمیه هر صلاحیت جدا محاسبه میگردد
سلام
اگر کسی فارغ التحصیل سال ۱۳۹۳ باشد و پروانه پایه دو را سه سال پیش اخذ کرده باشد ، ایا پایه یک میتواند شرکت کن؟
یعنی ده سال از زمان صدور اولین پروانه محسوب میشود یا نه ستوات مشخص شده بین پایه ها ، ملاک است ؟
سلام وقت بخیر، برای ارتقاء به پایه ۱ لازم است از زمان صدور پروانه پایه ۲، چهار سال سپری شده باشد، در واقع زمان صدور اولین پروانه در این حالت ملاک نیست. برای اطلاع بیشتر میتوانید از سازمان نظام مهندسی استان پیگیری نمایید. موفق باشید.
سلام وقتتون بخیر.من کاردانی رشته معماری داخلی خوندم برای کارشناسی چه رشته ای رو بخونم که بتونم آزمون تا پایه یک رو بدم در دانشگاه های دولتی رشته مهندسی حرفه ای معماری هست میتونم این رشته رو بخونم و بتونم تا پایه یک آزمون بدم معماری معماری وجود نداره
سلام وقت بخیر بله شما میتوانید صلاحیت نظارت و اجرا را شرکت نمایید
سلام وقت بخیر
بنده پایه ۲ نظارت و اجرا در رشته برق با گرایش الکترونیک رو از سال ۸۴ دارم با توجه به اینکه الان مدرک تحصیلیم فوق لیسانسه و از زمان دریافت مدرک ناکنون ۷ سال می گذره برای ارتقا پروانه از ۲ به پایه یک یا ارشد باید دوره بگذرونم و اینکه اگر بخوام طراحی نیز بگیرم باید چکار کنم? ضمنا از طریق سایت سپامک نمی تونم وارد بشم و میگه کد ملی شما در اینجا تعریف نشده و باید از درگاه ملی مجوزها وارد بشین اونجا هم قسمت تمدید پایه غیر فعاله واقعا نمی دونم چه خاکی باید رو سر این دو تا درگاه بگیرم. ممنونم
سلام بابت اطلاع از شرایط ارتقا پایه لطفا از سازمان راه و شهرسازی پیگیر شوید