محرممحرم
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟

مخصوص داوطلبان آزمون مرداد 1403:

جهت دریافت پیامک رایگان و لحظه ای تاریخ ثبت نام، منابع و اخبار آزمون نظام مهندسی دوره‌ی بعدی، ضمن انتخاب رشته، تلفن همراه خود را در کادر زیر وارد نمایید:

 

شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟

شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی :

همه فارغ التحصیلان رشته های هفتگانه نظام مهندسی بعد از گذشت ۳ سال از مدرک کارشناسی یا ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرک دکترای خود می توانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند.

در صورت پذیرفته شدن در این آزمون که عموما به صورت open book برگزار شده و در کلیه رشته ها حدنصاب قبولی ۵۰ درصد کل نمره می باشد اشتغال به کار پایه ۳ دریافت کنند.

 

البته در رشته هایی مانند مهندسی عمران پروانه اشتغال به کار در سه بخش اجرا، محاسبات و نظارت وجود دارد که برای هر کدام از آنها آزمونی جداگانه گرفته می شود.

هر کدام از مهندسین با قبولی در هر یک از این آزمونها پروانه اشتغال به کار پایه ۳ در آن بخش را دریافت می کنند.

یکی از مزیت های داشتن این پروانه وجود یک شماره خاص در نظام مهندسی هر استان به هر شخص است که تقریبا مشابه همان شماره نظام پزشکی می باشد و افراد دارای پروانه اشتغال می توانند برای تاسیس شرکت، دفاتر مهندسی و… اقدام کنند و یا حتی امتیاز سهمیه خود را به شرکت های قانونی شاغل در صنعت ساختمان واگذار کنند.

 

برای ارتقاء پایه چه باید کرد؟

در سازمان نظام مهندسی، پایین ترین درجه پروانه اشتغال به کار پایه ۳ می باشد.

مهندسانی که دارای این پروانه باشند طبق ماده ۱۱ قانون نظام مهندسی پس از گذشت ۴ سال می توانند از پایه ۳ به ۲ و پس از گذشت ۵ سال دیگر از پایه ۲ به ۱ ارتقاء پیدا کنند.

شایان ذکر است که هیچ مهندسی با هر میزان تحصیلات و سابقه کار به هیچ عنوان نمی تواند از پایه ۳ یکباره به پایه ۱ ارتقا پیدا کند و گذشت زمان و کسب تجربه برای ارتقاء پایه امری الزامی است.

 

شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی در پروانه اشتغال به این صورت است که افراد دارای پروانه اشتغال پایه ۳ در یک سری کلاس ها و دوره ها شرکت کرده و در یک آزمون داخلی امتحان می دهند.

به شرط قبولی در آن آزمون، حضور در کلاس ها و گذ‌شت زمان کافی می توانند ارتقاء پایه داشته باشند به نحوی که اگرکسی در سال ۸۷ از دانشگاه در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده باشد و به طور مرتب در حرفه مهندسی فعالیت داشته باشد.

به شرط قبولی در آزمون ها در سال ۹۰ پایه ۳، در سال ۹۴ پایه ۲ و در سال۹۹ می تواند پروانه اشتغال به کار پایه یک را کسب کند.

 

ضمن اینکه ارتقاء پایه ها در سازمان نظام مهندسی به میزان تحصیلات و مدرک تحصیلی ارتباطی ندارد بلکه یک فرد با مدرک کارشناسی می تواند دارای پایه یک باشد در حالی که شخص دیگری با مدرک دکترا پروانه اشتغال به کار نداشته باشد یا دارای پروانه پایه ۳ باشد.

 

امیدواریم از مقاله شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی بهره مناسب را برده باشید. چنانچه سوالی دارید میتوانید در بخش نظرات این مقاله یا قسمت گفتگوی آنلاین سوال خود را برای ما ارسال نمایید و یا در ساعات کاری با تلفن ۰۲۱۶۶۴۸۴۱۹۰ تماس حاصل فرمایید.

مقاله پیشنهادی:ثبت نام آزمون‌ نظام مهندسی

485 نظر در مورد «شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟»

دیدگاهتان را بنویسید

  • سلام. برای ارتقا از پایه ۳ به پایه دو نیازمند گذشت ۴ سال و سابقه کار حرفه ای میباشد.این سابقه کار حرفه ای مدتش چقدره و از چه طریقی حاصل میشه؟ بیمه تامین اجتماعی لازم هست؟ یا تایید چند نفر مهندس پایه ۱ نیازه؟ یا خود پرونده های کمک اجرایی و نظارتی که سازمان ارجا میده جزو سابقه حرفه ای تلقی میشه؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، خیر برای ارتقا بیمه تامین اجتماعی لازم نیست ، و تنها دو مهندس پایه یک سابقه شما را تایید کنند کافی است. موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر ، به دلیل عدم ارتباط محتوایی و علمی آموزشی کافی رشته «مکانیک -ماشین ابزار » با رشته اصلی و همچنین بر اساس مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها :
      به دارندگان مدارک تحصیلی کاردانی با عناوین رشته های ذیل:
      ۱-نقشه کشی عمومی ۲- نقشه کشی و طراحی صنعتی ۳- مکانیک خودرو ۴- مکانیک – ماشین ابزار ۵- مکانیک – سردخانه ۶- مکانیک – تعمیرات نیروگاهها ۷- مکانیک نقشه کشی ۸- اتومکانیک ۹- ساخت و تولید ۱۰- عمران – انتقال آب ۱۱- عمران – آب و فاضلاب ۱۲عمران ۱۲- نگهداری سد و شبکه ۱۳- جوشکاری ۱۴ – صنایع فلزی ۱۵- کنترل صنعتي،
      پروانه اشتغال به کار کاردانی اعم از اصلی یا مرتبط در رشته های هفتگانه ساختمان تعلق نمی گیرد.
      لطفا جهت اطلاع بیشتر، حضورا به اداره نظام شهرتان (اگر تهران هستید؛ یوسف آباد-خیابان بیست و سوم-روبرو بیمارستان فاطمه الزهرا-نبش کوچه آماج-اداره کل راه و شهرسازی استان تهران) مراجعه نمایید و مدارک خودتان را ارائه کنید تا کارشناسان بتوانند دقیق به شما بگویند چه شرایطی دارید. موفق باشید.

  • محمد سهیل می‌گوید:

    با سلام و عرض ادب
    کاردانی معماری نقشه کشی و کارشناسی تکنولوژی معماری دارم و ثنواتم هم برای ازمون طراحی پر شده است ایا می توانم در ازمون طراحی شرکت کنم و هم زمان رشته ارشد مهندسی معماری را بخوانم ایا می توانم از پایه دو بالاتر بروم

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، بر اساس مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها:
      صدور پروانه اشتغال به کار مرتبط با معماری برای فارغ التحصیلان کارشناسی ناپیوسته رشته علمی – کاربردی معماری و مهندسی تکنولوژی معماری و کارشناسی ناپیوسته معماری از دانشگاهها و مؤسسات آموزشی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، بلامانع می باشد .جهت اطلاع بیشتر، حضورا به اداره نظام شهرتان (اگر تهران هستید؛ یوسف آباد-خیابان بیست و سوم-روبرو بیمارستان فاطمه الزهرا-نبش کوچه آماج-اداره کل راه و شهرسازی استان تهران) مراجعه نمایید و مدارک خودتان را ارائه کنید تا کارشناسان بتوانند دقیق به شما بگویند چه شرایطی دارید. موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر ، با توجه به رشته کاردانی و بر اساس مصوبات هم ارزی رشته ها :
      ۸. به دارندگان مدارك تحصیلی کارشناسی ناپیوسته رشته اصلی با کاردانی در رشته اصلی مقطع
      کارشناسی ، پروانه اشتغال به کار در رشته اصلی با حدود صلاحیت نظارت، طراحی یا محاسبات بدون
      محدودیت و بر حسب سنوات تعلق می گیرد.
      ۹. به دارندگان مدارك تحصیلی کارشناسی ناپیوسته رشته اصلی با کاردانی مرتبط با رشته مقطع
      کارشناسی ، پروانه اشتغال به کار در رشته مرتبط با حدود صلاحیت طراحی ونظارت بدون محدودیت و
      بر حسب سنوات تعلق می گیرد.
      ۱۰ . به دارندگان مدارك تحصیلی کارشناسی ناپیوسته رشته اصلی با کاردانی اصلی و یا مرتبط در زمینه سایر
      رشته هاي هفتگانه ساختمان ، پروانه اشتغال به کار در رشته مرتبط با حدود صلاحیت فقط نظارت بدون
      محدودیت و بر حسب سنوات تعلق می گیرد.
      ۱۱ . صدور پروانه اشتغال بکار مهندسی ساختمان براي دارندگان مدارك تحصیلی کارشناسی ناپیوسته رشته
      اصلی با کاردانی در رشته هاي غیر مرتبط بارشته هاي هفتگانه ساختمان ، امکان پذیر نمی باشد.
      موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، طبق مصوبات دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ناپیوسته علمی کاربردی با تکنولوژی در رشته های اصلی ساختمان با مدرک کاردانی در رشته های اصلی یا مرتبط با رشته مقطع کارشناسی، که مشمول مصوبات کمیسیون مذکور ابلاغی به شماره ۲۷۸۸۲/۴۰۰ مورخ ۲۵/۰۵/۱۳۹۴ می باشند، می توانند با رعایت سایر ضوابط و مقررات، پروانه اشتغال به کار مرتبط با مهندسی با صلاحیت نظارت بدون محدودیت و طراحی (محاسبات حداکثر تا پایه دو بدون امکان ارتقاء، دریافت نمایند.جهت اطلاع بیشتر، حضورا به اداره نظام شهرتان (اگر تهران هستید؛ یوسف آباد-خیابان بیست و سوم-روبرو بیمارستان فاطمه الزهرا-نبش کوچه آماج-اداره کل راه و شهرسازی استان تهران) مراجعه نمایید و مدارک خودتان را ارائه کنید تا کارشناسان بتوانند دقیق به شما بگویند چه شرایطی دارید. موفق باشید.

  • طاهر دکانی می‌گوید:

    با سلام و عرض ادب بنده پایه ۳ نظارت و اجرا دارم ولی خوب هیچ کاری از نظام بهم ارجاع نشده

    برای ارتقا به پایه ۲ با توجه به اینکه کاری بهم ارجاع نشده مشکلی نیست؟

    یعنی میتونم پایه ۲ بگیرم؟؟؟

    یا حتما باید حداقل یه کار از طریق نظام بهم ارجاع بشه

    ممنونم راهنمایی بفرمایین. با تشکر

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، جهت ارتقا از پايه ۳ به پايه ۲،‌داشتن ۴ سال و از پايه ۲ به پايه ‌۱، داشتن ‌۵ سال و از پايه ۱ به پایه ارشد ۶ سال سابقه كار حرفه‌اي در پايه قبلي، گذراندن دوره وموفقيت در آزمون انتهای دوره ضرروي است. موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، خیر، لازم است انتقالی گرفته شود. جهت اطلاع بیشتر از طریق نظام مهندسی پیگیری کنید. موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر،‌ برای اخذ پروانه لازم نیست دوره‌ای را بگذرانید. اعتبار قبولی ۳ سال می‌باشد. موفق باشید.

  • کوروش معیری می‌گوید:

    سلام بر شما ببخشید آیا بعد از گذراندن دوره ها برای صلاحیت اجرا باید حتما گواهینامه دوره ها رو ارائه داد ؟چون خود گواهینامه ها نزدیک ۲, ماه طول می‌کشه تا میاد
    بعد برای زدن شرکت مجری نمیشه شرکت رو تأسیس کنی و در حین تاسیس مثلا با پروانه نظارت هنوز آزاد نشده باشه و مثلا جانشین مجری باشی؟ منظورم این نیست که هر دو رو کار کنی ها منظورم اینه تا زمان آزاد شدن پروانه نظارت شرکتت رو با همکاران تأسیس کنی که معطل نشی بعدش که دیگه تاسیس شد دیگه فقط کار مجری حقوقی کنی

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، گواهینامه سیستمی برای سایت نظام فرستاده می‌شود.
      لطفا در رابطه با ثبت شرکت به لینک ۱ و لینک ۲ رجوع کنید تا اطلاعات لازم را کسب کنید. موفق باشید.

مشاهده نظرات بیشتر