۱۰ دستور اتوکد

۱۰ دستور اتوکد

اتوکد یکی از نرم افزارهای کاربردی مهندسی می باشد که تقریبا تمام مهندسین دنیا با آن آشنایی دارند. اتوکد، یک نرم افزار ترسیمی می باشد که برای ترسیم نقشه های مهندسی و صنعتی به کار می رود. کاربرد این نرم افزار فقط به معماری و عمران و مکانیک محدود نمی شود، چرا که این نرم افزار ترسیمی، این قدرت را به فرد می دهد تا بتواند ایده های ذهنی خود را به تصویر بکشد؛ به طور مثال شرکت های طراحی در و پنجره می توانند ایده های خود را در اتوکد رسم کنند و در اختیار سازندگان قرار دهند تا به سلیقه خود و بر مبنای ساختمان یک مدل را انتخاب کنند. در این مقاله قصد داریم ۱۰ دستور اتوکد را باهم یاد بگیریم. با نشر نوآور همراه باشید…

دستور Revision Cloud:

این دستور در لغت به معنی ابر بازبینی و یا ابر اصلاح است. در نقشه کشی ساختمان مواقعی پیش می آید که نیاز است، قسمتی از شکل به صورت بزرگتر به نمایش جزئیات بپردازد. روی شکل اصلی با استفاده از این دستور، شکل ابر مانند رسم می کنند تا در ادامه ترسیم شکل ها، به رسم شکل در یک اندازه بزرگتر و نمایش اجزا بپردازند. برای اجرای این دستور کافی است تا از ریبون Annotate گزینه Mark up را انتخاب کنیم و در نهایت دستور را اجرا کنیم، بعد از اجرای دستور باید نقطه شروع را تعیین کنیم و با حرکت مکان نما شکل ابر دیده می شود و برای داشتن سطحی بسته به نقطه شروع باز می گردیم.

دستور Wipeout:

این دستور به معنای محو کردن می باشد. به کمک این دستور می توان روی شکل مورد نظر، چندضلعی درست کرد که تمام یا قسمتی از آن شکل دیده نشود. درواقع کاربرد این دستور در موقع پرینت گرفتن است که به وسیله آن می توانیم بخش یا کل یک شکل را بپوشانیم تا در حین چاپ و یا رسم دیده نشود. همچنین در این بخش می توانیم این قاب را جوری مشخص کنیم که در صفحه کار و چاپ دیده شود و یا این قاب هم در صفحه کاری و هم در چاپ دیده نشود و یا اینکه در صفحه کاری دیده شود ولی در چاپ بدون تغییر چاپ شود.

دستور Extend:

این دستور در لغت به معنای ادامه دادن می باشد. از این دستور به منظور امتداد دادن موضوعات تا رسیدن به موضوع موردنظر (لبه مرزی) می توان استفاده کرد. به عبارت دیگر، برای رساندن یک خط یا یک کمان به یک موضوع یا یک مرز،  این دستور قابل اجرا است. نحوه اجرای دستور به این صورت است که شکل مرجع ( شکلی که قرار است شکل دیگر به آن متصل گردد) انتخاب می شود و کلیک راست به منظور پایان انتخاب شکل مرجع زده می شود. سپس روی نقطه اتصال شکل بعدی ( شکلی که قرار به شکل مرجع متصل گردد)، کلیک می شود که به این ترتیب شکل ها به هم متصل می گردند. کاربر با استفاده از این دستور از اتصال کامل دو خط بهم، مطمئن خواهد شد. این دستور از ریبون Home گزینه Modify زیر شاخه دستور Trim قابل اجرا می باشد. در شکل زیر دو خط در ابتدا با جسم عمودی اتصالی ندارند که بعد از اجرای این دستور متصل می شوند.

دستور ID:

در برخی از ترسیمات، نیاز داریم تا مختصات نقاط ترسیم شده را بدست آوریم که به این صورت می باشد که بعد از تایپ دستور ID، اگر روی نقاطی که می خواهیم کلیک کنیم، مختصات x,y,z نمایش داده می شود. فقط نکته ای که در اینجا باید دقت شود این است که این مختصات داده شده با توجه به محل محورهای مختصات می باشد که برای رسم دقیق میتوان نسبت به یک محور مختصات نسبی عمل کرد و مختصات دقیق نقاط را در محاسباتی که نیاز داریم لحاظ کرد.

دستور Overkill:

به کمک این دستور کاربردی، این توانایی حاصل می شود که خطوطی که موقع رسم روی هم افتاده است و به اصطلاح overlap دارد را شناسایی کرده و حذف می کند.

دستور Torient:

نوشته خود را به کمک این دستور در اتوکد به هر زاویه ای که میخواهید بچرخانید. مثلا در شکل زیر به کمک این دستور عبارت    ” طول مستطیل ” به صورت موازی با طول آن در آمده است.

دستور Spell:

در اتوکد به کمک این دستور می توانید غلط های املایی را پیدا کنید که بیشتر برای نوشتن به زبان انگلیسی به کار می رود. مثلا در شکل زیر مستطیل را به اشتباه rectangle نوشته ایم و به کمک این دستور دیده می شود که پیشنهاد درست این کلمه که rectangle می باشد را می دهد.

دستور Spline:

این دستور در لغت به معنی نوار باریک است. از این دستور برای ترسیم منحنی های پیچیده استفاده می شود. به عبارت دیگر از این دستور برای ترسیم منحنی های بهم پیوسته با عبور از نقاط مختلف، استفاده می شود. برای اجرای این دستور در ریبون Home گزینه Draw این دستور مشاهده می شود. در پایین تصویر تعدادی نقاط مشخص شده است که منحنی از آنها به کمک این دستور گذشته است.

دستور Oops:

به کمک این دستور می توانیم اشیا حذف شده را برگردانیم و فرق این دستور با Ctrl + Z در این است که با حفظ اقدامات انجام گرفته، اشیا حذف شده را برمی گرداند، نه اینکه ویرایش های انجام شده حذف شود تا به شی حذف شده برسیم.

دستور Sketch:

در اتوکد، می توانیم به کمک شکل های پیش فرض، ترسیمات خود را انجام دهیم، اما به کمک این دستور می توانیم شکلی دلخواه را در اتوکد رسم کنیم که جز پیش فرض های این نرم افزار نیست. در شکل زیر ترسیمات دلخواه به کمک این نرم افزار نشان داده شده است.

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، اتوکد یک نرم افزار قدرتمند در زمینه ترسیم می باشد که ابزارهای زیادی را در دل خود جای داده است. پیشنهاد می شود برای آشنایی بیشتر با دستورات، به کتاب ” آموزش کاربردی و تمرینات تخصصی AUTOCAD ”  مراجعه شود.

موفق باشید.

سید فرشید شهیدیان

انتشارات نوآور

ناشر تخصصی کتاب های نظام مهندسی

0 نظر در مورد «۱۰ دستور اتوکد»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.