شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟

شرایط ارتقا پایه نظام مهندسی از ۳ به ۲ شامل ۴ سال تجربه کاری پس از اخذ پایه ۳، شرکت در دوره‌های آموزشی و قبولی در آزمون داخلی است. برای ارتقا پایه نظام مهندسی ۲ به ۱ نیز ۵ سال تجربه دیگر پس از پایه ۲ مورد نیاز است. ارتقا از پایه ۳ به ۱ مستقیماً ممکن نیست و کسب تجربه زمانی الزامی است.

شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟

همه فارغ التحصیلان رشته های هفتگانه نظام مهندسی بعد از گذشت ۳ سال از مدرک کارشناسی یا ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرک دکترای خود می توانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند. در صورت پذیرفته شدن در این آزمون که عموما به صورت open book برگزار شده و در کلیه رشته ها حدنصاب قبولی ۵۰ درصد کل نمره می باشد اشتغال به کار پایه ۳ دریافت کنند.

در رشته هایی مانند مهندسی عمران پروانه اشتغال به کار در سه بخش اجرا، محاسبات و نظارت وجود دارد که برای هر کدام از آنها آزمونی جداگانه گرفته می شود.

هر کدام از مهندسین با قبولی در هر یک از این آزمونها پروانه اشتغال به کار پایه ۳ در آن بخش را دریافت می کنند.

یکی از مزیت های داشتن این پروانه وجود یک شماره خاص در نظام مهندسی هر استان به هر شخص است که تقریبا مشابه همان شماره نظام پزشکی می باشد و افراد دارای پروانه اشتغال می توانند برای تاسیس شرکت، دفاتر مهندسی و… اقدام کنند و یا حتی امتیاز سهمیه خود را به شرکت های قانونی شاغل در صنعت ساختمان واگذار کنند.

 

برای ارتقا پایه نظام مهندسی ۳ به ۲ وارتقا پایه نظام مهندسی ۲ به ۱چه باید کرد؟

در همه پایه های نظام مهندسی پایین ترین درجه پروانه اشتغال به کار پایه ۳ می باشد.

مهندسانی که دارای این پروانه باشند طبق ماده ۱۱ قانون نظام مهندسی پس از گذشت ۴ سال می توانند از شرایط ارتقا پایه نظام مهندسی از ۳ به ۲ استفاده کرده و پس از گذشت ۵ سال دیگر از پایه ۲ به ۱ ارتقاء پیدا کنند.

شایان ذکر است که هیچ مهندسی با هر میزان تحصیلات و سابقه کار به هیچ عنوان نمی تواند از پایه ۳ یکباره به پایه ۱ ارتقا پیدا کند و گذشت زمان و کسب تجربه برای ارتقاء پایه امری الزامی است.

 

شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی در پروانه اشتغال به این صورت است که افراد دارای پروانه اشتغال پایه ۳ در یک سری کلاس ها و دوره ها شرکت کرده و در یک آزمون داخلی امتحان می دهند.

به شرط قبولی در آن آزمون، حضور در کلاس ها و گذ‌شت زمان کافی می توانند ارتقاء پایه داشته باشند به نحوی که اگرکسی در سال ۸۷ از دانشگاه در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده باشد و به طور مرتب در حرفه مهندسی فعالیت داشته باشد.

به شرط قبولی در آزمون ها در سال ۹۰ پایه ۳، در سال ۹۴ پایه ۲ و در سال۹۹ می تواند پروانه اشتغال به کار پایه یک را کسب کند.

 

ضمن اینکه ارتقاء پایه ها در سازمان نظام مهندسی به میزان تحصیلات و مدرک تحصیلی ارتباطی ندارد بلکه یک فرد با مدرک کارشناسی می تواند دارای پایه یک باشد در حالی که شخص دیگری با مدرک دکترا پروانه اشتغال به کار نداشته باشد یا دارای پروانه پایه ۳ باشد.

 

امیدواریم از مقاله شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی بهره مناسب را برده باشید. چنانچه سوالی دارید میتوانید در بخش نظرات این مقاله یا قسمت گفتگوی آنلاین سوال خود را برای ما ارسال نمایید و یا در ساعات کاری با تلفن ۰۲۱۶۶۴۸۴۱۹۰ تماس حاصل فرمایید.

مقاله پیشنهادی:ثبت نام آزمون‌ نظام مهندسی

 

577 نظر در مورد «شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟»

دیدگاهتان را بنویسید

  • با سلام.
    بنده مدرک کاردانی کارهای عمومی ساختمان دارم از دانشگاه دولتی و مدرک کارشناسی دارم از دانشگاه غیر انتفاعی با موضوع تکنولوژی مهندس عمران عمران. پروانه محاسبات پایه ۳ رو گرفتم و بر اساس مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها، بنده فقط امکان ارتقاء پروانه طراحی تا پایه ۲ را خواهم داشت.
    سوالم از شما اینه. آیا ارشد(سازه) رو اگه بخونم، میتونم تا پایه های بالاتر، صلاحیت محاسباتم رو ارتقا بدم؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر
      طبق کمسیون هم‌ارزی با ارشد سازه می‌توانید ارتقا پابه نظارت را داشته باشید. ارشد سازه به ارتقا پایه طراحی(محاسبات) کمکی نخواهد کرد.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر
      دوره‌های فعلی انتشارات نوآور مرتبط با آزمون نظام مهندسی پایه ۳ می‌باشد برای ارتقا پایه بهتر است به سازمان نظام مهندسی شهر خود مراجعه نمایید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      کلاس‌های انتشارات نوآور در حال حاضر صرفا برای آمادگی آزمون نظام مهندسی پایه ۳ می‌باشد. و در رابطه با ارتقا پایه فعلا دوره فعالی نداریم

  • با سلام
    من سال ۸۸ پایه سه محاسبات در رشته عمران رو گرفتم ،کارشناسی من ناپیوسته عمران عمران هست و کاردانی نقشه برداری داشتم
    الان رفتم واسه ارتقاء به پایه ۲ اعلام می کنند که طبق قانون جدید ارتقاء مجاز نیست قاعدتا قانون به عقب برنمیگرده و ما باید با شرایط قبلی تمدید و ارتقاء داشته باشیم
    دوستان اگر کسی اطلاعاتی داره لطفا راهنمایی بفرمایید
    ممنون

  • سلام
    وقت بخیر
    من پایه ۳ نظام دارم
    برای ارتقا پایه بعد از گذشت ۵ سال می توانم یا خیر
    در ضمن با مدرک کاردانی پیوسته مکانیک خودرو و کارشناسی ناپیوسته مکانیک سیالات و ودر تهایت با مدرک کارشناسی نایوسته مکانیک تبدیل انرژی در ازمون نظام شرکت کردم

  • درود
    کارشناسی من عمران-اب هست و پایه ۳ محاسبات را حدودا ۱۰ سال پیش گرفتم و برای ارتقا پایه سال ۱۴۰۳ کارشناسی ارشد سازه گرفتم و دوره ارتقا پایه هم گذراندم خواستم بپرسم برای گرفتن پایه ۲ الزاما باید ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد من بگذره؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      مهندس عزیز
      برای ارتقا پایه۲ می‌بایست ۴ سال از دریافت پایه ۳ گذشته باشد و الزامی بابت گذشت سنوات از مدرک ارشد شما ندارد مگر اینکه قوانین مجدد تغییر کند. از این بابت بهتر است از سازمان راه و شهرسازی پیگیر باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر
      برای اطلاع از شرایط ارتقا پایه می‌بایست به سازمان نظام مهندسی شهر خود مراجعه نمایید.

مشاهده نظرات بیشتر