آزمون نظام مهندسی چیست؟
مخصوص داوطلبان آزمون آبان 1403:
آزمون نظام مهندسی چیست؟
(سری مقالات موفقیت در آزمون نظام مهندسی)
آزمون نظام مهندسی چیست؟ همانطور که در مقاله « مقاله آشنایی با سازمان نظام مهندسی ساختمان (اهداف و وظایف)» گفته شد یکی از مهمترین وظایف این سازمان نظارت بر طراحی و اجرای صحیح و اصولی ساخت و سازها بر اساس مباحث مقررات ملی ساختمان میباشد، بنابراین میبایست کلیه مراحل ساخت توسط کارشناسان این سازمان تایید شود.
کارشناسان سازمان نظام مهندسی از طریق آزمون نظام مهندسی انتخاب شده و پس از دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسان، میتوانند با این سازمان همکاری داشته باشند.
متولی آزمون نظام مهندسی، سازمان نظام مهندسی کل کشور با همکاری دفتر مقررات ملی ساختمان است که این دفتر زیر نظر وزارتخانه راه و شهرسازی میباشد، همچنین مسولیت برگزاری آزمون نظام مهندسی بعهده سازمان سنجش کشور میباشد.
پروانه اشتغال بکار مهندسی در ۴ درجه و به ترتیب با عنوانهای «پایه۳»، «پایه۲»، «پایه۱» و «ارشد» صادر میشود. برای دریافت پایه ۳ متقاضیان باید در آزمون نظام مهندسی شرکت نمایند و برای ارتقا به پایههای بالاتر سنوات، سوابق کاری و شرکت در دورههای مربوطه ضروری است.
آزمون نظام مهندسی در رشتههای هفتگانه مهندسی و بشرح صلاحیتهای زیر برگزار میشود:
۱– آزمون نظام مهندسی در رشته عمران (سه صلاحیت)
- آزمون نظام مهندسی عمران نظارت
- آزمون نظام مهندسی عمران اجرا
- آزمون نظام مهندسی عمران محاسبات
۲- آزمون نظام مهندسی در رشته معماری (سه صلاحیت)
- آزمون نظام مهندسی معماری نظارت
- آزمون نظام مهندسی معماری اجرا
- آزمون نظام مهندسی معماری طراحی
۳- آزمون نظام مهندسی در رشته تاسیسات برقی (دو صلاحیت)
- آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی نظارت
- آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی طراحی
۴- آزمون نظام مهندسی در رشته تاسیسات مکانیکی (دو صلاحیت)
- آزمون نظام مهندسی تاسیسات مکانیکی نظارت
- آزمون نظام مهندسی تاسیسات مکانیکی طراحی
۵- آزمون نظام مهندسی نقشهبرداری
۶- آزمون نظام مهندسی شهرسازی
۷- آزمون نظام مهندسی ترافیک
آزمون نظام مهندسی جزوه باز و به اصطلاح «open book» هست بنابراین کلیه منابع را میتوانید بهمراه خود سر جلسه آزمون برده و از آنها استفاده نمایید.
آزمون نظام مهندسی در تمامی رشتهها و صلاحیتها بجز صلاحیت معماری طراحی بصورت تستهای چهارگزینهای میباشد، معمولا در هر آزمون ۶۰ سوال طرح میشود و حد نصاب قبولی در این آزمون کسب نمره ۵۰ درصد است. توجه داشته باشید در آزمون نظام مهندسی بعلت عدم محدودیت ظرفیت، رقابتی بین داوطلبان وجود ندارد و داوطلبان میبایست حد نصاب قبولی (۵۰ درصد) را در این آزمون کسب نمایند، همچنین این آزمون نمره منفی هم دارد و در واقع هر ۳ سوال غلط یک سوال صحیح را حذف میکند.
توجه داشته باشید جهت ثبتنام در آزمون نظام مهندسی عضویت در سازمان نظام مهندسی اختیاری است اما در صورت قبولی در این آزمون برای اخذ پروانه اشتغال بکار مهندسی (گرفتن مدرک پایه ۳) عضویت در این سازمان الزامی میباشد.
ثبتنام آزمون نظام مهندسی بصورت اینترنتی و از طریق سایت دفتر مقررات ملی ساختمان صورت میگیرد، یکی از شرایط ثبتنام داشتن سنوات لازم میباشد.
طبق ماده ۵ آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی حداقل سابقه کار حرفهای جهت شرکت در آزمون ورود به حرفه مهندسان از تاریخ اخذ مدرک تحصیلی در هر مقطع به شرح جدول زیر میباشد:
مقطع تحصیلی | حداقل سابقه کار حرفهای |
کارشناسی | ۳ سال |
ارشد | ۲ سال |
دکتری | ۱ سال |
در نظر داشته باشید اعتبار قبولی در آزمونهای نظام مهندسی حداکثر بمدت ۴ سال از تاریخ آزمون میباشد، لذا در صورت قبولی میتوانید ظرف این مدت شرایط لازم جهت دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی را فراهم نمایید.
از مزایای قبولی در آزمون نظام مهندسی و گرفتن پروانه اشتغال بکار(پایه ۳) ثبت رتبه بندی شرکت مهندسی و مجوز کار در رشته مربوطه هست، از دیگر مزایای قبولی در این آزمون بعنوان کارشناس نظام مهندسی فعالیت در پروژه ها میباشد و حداقل مزیت آن اجاره حق امضاء به شرکتهای معتبر میباشد. در ضمن توجه داشته باشید برای رفتن به پایه های بالاتر وگرفتن پروژههای بزرگتر حتما نیاز به گرفتن پروانه پایه ۳ هستیم.
مقاله آزمون نظام مهندسی چیست؟ توسط ناشر تخصصی کتاب های نظام مهندسی
186 نظر در مورد «آزمون نظام مهندسی چیست؟»
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام من کاردانی معماری شهری از دانشگاه علمی کاربردی و کارشناسی مهندسی فناوری عمران-ساختمان سازی از دانشگاه علمی کاربردی دارم هر سه ازمون اجرا و نظارت و محاسبات میتونم شرکت کنم یا یکیشو کدوم؟ ممنونم
سلام. فقط نظارت میتونید شرکت کنید
با سلام،مهندسي ساخت و توليد هم مجاز به شركت در آزمون ميباشد يا نه ؟؟؟
سلام. خیر نمیتونید شرکت کنید
با سلام.آیا با مدرک کاردانی تاسیسات مکانیک نیز میشود آزمون مهندسی داد و پروانه کار گرفت.ممنون
سلام. نخیر حداقل باید مدرک لیسانس داشته باشید.
سلام
آیا برای ساخت و ساز نیاز به مدرک عمران-اجرا از نظام مهندسی داریم؟ عمران-اجرا چه کاربردی دارد؟
سلام و وقت بخیر. مجری ذیصلاح که دارای پروانه عمان اجرا است برای اجرای پروژه های عمرانی نیاز خواهد بود.
سلام
من فارغ التحصیل رشته مهندسی معدن سال ۹۱ هستم. به خدمت رفتم بعد خدمت سربازی با شرکت در آزمون ارشد وقبولی دانشگاه با گذروندن۲۴ واحد پیشنیاز سال ۹۵ فارغ التحصیل ارشد عمران سازه شده ام…منم میتونم در این آزمون با توجه به داشتن ارشد عمران سازه شرکت کنم؟؟
سلام. متاسفانه نمیتونید
سلام
مدرک دانشگاه پیام نور
با کنکور یا بدون کنکور معتبره؟؟؟
سلام. بله مشکلی نداره
سلام…بین مهندسی مکانیک سیالات پیام نور و مهندسی تاسیسات برودتی و حرارتی کدوم بهتره….و کدوم مدرکش معتبره برای نظام مهندسی
سلام. مدرک مکانیک گرایش سیالات برای آزمون نظام بهتر هست
سلام .کلید واژه طلایی شهرسازی
سلام. وقت بخیر. استفاده از ماشین حساب سر جلسه آزمون مجاز است؟ ماشین حساب مهندسی چطور؟
سلام. بله مجاز هست
مهندسی فناوری تاسیسات برودتی و حرارتی قابل قبوله؟؟چون مهندسی مکانیک نیس..مهندسی فناوری
سلام. احتمالا طراحی اجازه نداشته باشید. جهت اطمینان از نظام شهرتون پیگیری کنید.