شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟
مخصوص داوطلبان آزمون آبان 1403:
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی :
همه فارغ التحصیلان رشته های هفتگانه نظام مهندسی بعد از گذشت ۳ سال از مدرک کارشناسی یا ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرک دکترای خود می توانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند.
در صورت پذیرفته شدن در این آزمون که عموما به صورت open book برگزار شده و در کلیه رشته ها حدنصاب قبولی ۵۰ درصد کل نمره می باشد اشتغال به کار پایه ۳ دریافت کنند.
البته در رشته هایی مانند مهندسی عمران پروانه اشتغال به کار در سه بخش اجرا، محاسبات و نظارت وجود دارد که برای هر کدام از آنها آزمونی جداگانه گرفته می شود.
هر کدام از مهندسین با قبولی در هر یک از این آزمونها پروانه اشتغال به کار پایه ۳ در آن بخش را دریافت می کنند.
یکی از مزیت های داشتن این پروانه وجود یک شماره خاص در نظام مهندسی هر استان به هر شخص است که تقریبا مشابه همان شماره نظام پزشکی می باشد و افراد دارای پروانه اشتغال می توانند برای تاسیس شرکت، دفاتر مهندسی و… اقدام کنند و یا حتی امتیاز سهمیه خود را به شرکت های قانونی شاغل در صنعت ساختمان واگذار کنند.
برای ارتقاء پایه چه باید کرد؟
در سازمان نظام مهندسی، پایین ترین درجه پروانه اشتغال به کار پایه ۳ می باشد.
مهندسانی که دارای این پروانه باشند طبق ماده ۱۱ قانون نظام مهندسی پس از گذشت ۴ سال می توانند از پایه ۳ به ۲ و پس از گذشت ۵ سال دیگر از پایه ۲ به ۱ ارتقاء پیدا کنند.
شایان ذکر است که هیچ مهندسی با هر میزان تحصیلات و سابقه کار به هیچ عنوان نمی تواند از پایه ۳ یکباره به پایه ۱ ارتقا پیدا کند و گذشت زمان و کسب تجربه برای ارتقاء پایه امری الزامی است.
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی در پروانه اشتغال به این صورت است که افراد دارای پروانه اشتغال پایه ۳ در یک سری کلاس ها و دوره ها شرکت کرده و در یک آزمون داخلی امتحان می دهند.
به شرط قبولی در آن آزمون، حضور در کلاس ها و گذشت زمان کافی می توانند ارتقاء پایه داشته باشند به نحوی که اگرکسی در سال ۸۷ از دانشگاه در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده باشد و به طور مرتب در حرفه مهندسی فعالیت داشته باشد.
به شرط قبولی در آزمون ها در سال ۹۰ پایه ۳، در سال ۹۴ پایه ۲ و در سال۹۹ می تواند پروانه اشتغال به کار پایه یک را کسب کند.
ضمن اینکه ارتقاء پایه ها در سازمان نظام مهندسی به میزان تحصیلات و مدرک تحصیلی ارتباطی ندارد بلکه یک فرد با مدرک کارشناسی می تواند دارای پایه یک باشد در حالی که شخص دیگری با مدرک دکترا پروانه اشتغال به کار نداشته باشد یا دارای پروانه پایه ۳ باشد.
امیدواریم از مقاله شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی بهره مناسب را برده باشید. چنانچه سوالی دارید میتوانید در بخش نظرات این مقاله یا قسمت گفتگوی آنلاین سوال خود را برای ما ارسال نمایید و یا در ساعات کاری با تلفن ۰۲۱۶۶۴۸۴۱۹۰ تماس حاصل فرمایید.
مقاله پیشنهادی:ثبت نام آزمون نظام مهندسی
538 نظر در مورد «شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟»
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام بر شما ببخشید آیا بعد از گذراندن دوره ها برای صلاحیت اجرا باید حتما گواهینامه دوره ها رو ارائه داد ؟چون خود گواهینامه ها نزدیک ۲, ماه طول میکشه تا میاد
بعد برای زدن شرکت مجری نمیشه شرکت رو تأسیس کنی و در حین تاسیس مثلا با پروانه نظارت هنوز آزاد نشده باشه و مثلا جانشین مجری باشی؟ منظورم این نیست که هر دو رو کار کنی ها منظورم اینه تا زمان آزاد شدن پروانه نظارت شرکتت رو با همکاران تأسیس کنی که معطل نشی بعدش که دیگه تاسیس شد دیگه فقط کار مجری حقوقی کنی
سلام وقت بخیر، گواهینامه سیستمی برای سایت نظام فرستاده میشود.
لطفا در رابطه با ثبت شرکت به لینک ۱ و لینک ۲ رجوع کنید تا اطلاعات لازم را کسب کنید. موفق باشید.
میگم پروانه نظارت داشته باشی و کار گرفته باشی حالا یا نظارت یا جانشین مجری
بعد
اجرا قبول شده باشی و دوره ها رو هم رفته باشی بخوای پروانه اجرا بگیری برای گرفتن پروانه اجرا ایراد نداره که هنوز جانشینی یا ناظر ساختمانی هستی؟
سلام وقت بخیر، خیر ایرادی ندارد، اما امکان کار کردن هم زمان با دو پروانه وجود ندارد. موفق باشید.
سلام
بنده پروانه مجری دارم و بصورت حقوقی در نظام مهندسی فعالیت میکنم، آیا در صورت قبولی در آزمون محاسبات و گرفتن پروانه، میتونم بصورت همزمان پروانه های محاسبات و اجرا رو استفاده و فعال کنم؟؟؟
سلام وقت بخیر، امکان استفاده دو پروانه بهصورت همزمان نمیباشد. جهت اطلاع بیشتر از طریق نظام مهندسی پیگیری کنید. موفق باشید.
با سلام و خسته نباشید
دو سال خدمتتون داشتم. ۱ – در رابطه با زمان آزمون نظام مهندسی پایه ۳، آیا با داشتن مدرک ارشدی که در طی دو سال اخذ شده است، لازم است دو سال از زمان آن بگذرد تا بتوان امتحان داد یا می توان از زمان سه سال گذشتهی مدرک کارشناسی استفاده کرد؟ یا به بیان دیگر می توان یک سال پس از ارشد امتحان داد؟ چون در این شرایط سه سال از کارشناسی گذشته است
۲- آیا پس از قبولی در آزمون و اخذ پایه ۳ و سپس تحصیل مجدد در دانشگاه، دوران حضور در دانشگاه جزو سنوات برای ارتقا به پایه های بالاتر حساب می شود یا خیر؟
سلام وقت بخیر، خیر،درصورتی که بامدرک کارشناسی بخواید در آزمون شرکت کنید لازم است ۳ سال و درصورتی که با مدرک ارشد در آزمون شرکت کنید لازم است ۲ سال بگذرد بهطور کلی داشتن سنوات لازم، گذشتن ۳ سال از مدرک کارشناسی، ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و ۱ سال از مدرک دکتری لازم است گذشته باشد. همچنین جهت ارتقا از پايه ۳ به پايه ۲،داشتن ۴ سال و از پايه ۲ به پايه ۱، داشتن ۵ سال و از پايه ۱ به پایه ارشد ۶ سال سابقه كار حرفهاي در پايه قبلي، گذراندن دوره وموفقيت در آزمون انتهای دوره ضرروي است. موفق باشید.
با سلام. بنده ۱۰ سال است که پروانه نظارت پایه ۳ دارم ولی سهمیه ام را فعال نکرده ام. آیا پس از باز کردن سهمیه و سپس شرکت در دوره های ارتقا پایه میتونم پایه ۲ بگیرم یا باید ۴ سال از فعال شدن سهمیه ام بگذرد؟ لطفا دقیق پاسخ بدین، بنده تا به حال هیچ پروژه ای انجام نداده ام، به صرف شرکت در کلاس و موفقیت در ازمون انتهای کلاس می تونم تقاضای پایه دو بکنم یا باید چهار سال در پایه سه پروژه بگیرم و انجام بدم؟
سلام وقت بخیر، لزوما باید ۴ سال بگذرد اما جهت اطمینان لطفا از طریق نظام مهندسی پیگیری کنید. موفق باشید.
سلام با مدرک کارشناسی عمران و ارشد معماری میشه برای نظام در گرایش های معماری شرکت کرد؟
سلام وقت بخیر،خیر میتوانید در آزمون عمران شرکت کنید
سلام
من دارای مدرک کاردانی عمران و کارشناسی ناپیوسته معماری هستم و در سال ۹۲ در نظارت معماری پذیرفته شدم و الآن پایه دو هستم. اما بخاطر ناپیوسته بودنم طراحی ندارم. اگر بخواهم پروانه طراحی معماری هم بگیرم چه راهکاری دارید؟
سلام وقت بخیر، لازم است دارای مدرک کارشناسی ارشد معماری باشید. موفق باشید.
با سلام
براي ارتقاء پايه يك به ارشد چه پروسه اي بايد طي شود؟
سلام وقت بخیر، ارتقاء به پایههای بالاتر نیاز به گذراندن دورههای مخصوص، کسب موفقیت در آزمون پایان دوره و همچنین داشتن سنوات مربوط به هر پایه میباشد. توجه داشته باشید پایهها بصورت مرحلهای ارتقاء پیدا میکنند. داشتن سنوات لازم ، شرکت در دوره های مربوطه که توسط خود سازمان نظام مهندسی هر استان برگزار میشود و قبولی در آزمونهای پایان دوره از شرایط ارتقا پایه میباشد. موفق باشید.
سلام و وقتتون بخیر
کسانی که کارشناسی شون ناپیوسته و تکنولوژی هستش, حتی اگر مدرک ارشد در رشته اصلی هم بگیرن بازم نمیتونن به پایه یک طراحی ارتقا پیدا کنن؟؟؟
سلام وقت بخیر، طبق مصوبات دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ناپیوسته علمی کاربردی با تکنولوژی در رشته های اصلی ساختمان با مدرک کاردانی در رشته های اصلی یا مرتبط با رشته مقطع کارشناسی، که مشمول مصوبات کمیسیون مذکور ابلاغی به شماره ۲۷۸۸۲/۴۰۰ مورخ ۲۵/۰۵/۱۳۹۴ می باشند، می توانند با رعایت سایر ضوابط و مقررات، پروانه اشتغال به کار مرتبط با مهندسی با صلاحیت نظارت بدون محدودیت و طراحی (محاسبات حداکثر تا پایه دو بدون امکان ارتقاء، دریافت نمایند. همچنین ارتقا، پایه و تمدید پروانه اشتغال به کار دارندگان مدرک تحصیلی در رشته های کارشناسی پیوسته علمی کاربردی با تکنولوژی در رشته های اصلی هفتگانه ساختمان که قبل از ابلاغ بخشنامه ۰۶/۰۸/۱۳۹۶ و وفق ضوابط و بخشنامه های وقت موفق به اخذ پروانه اشتغال به کار شده اند، با رعایت سایر ضوابط و مقررات، با همان شرایط امکان پذیر است. موفق باشید.
برای ارتقا از پایه ۱به ارشد چند سال باید گذشته باشه؟
سلام وقت بخیر، جهت ارتقا از پايه ۳ به پايه ۲،داشتن ۴ سال و از پايه ۲ به پايه ۱، داشتن ۵ سال و از پايه ۱ به پایه ارشد ۶ سال سابقه كار حرفهاي در پايه قبلي، گذراندن دوره وموفقيت در آزمون انتهای دوره ضرروي است. موفق باشید.