شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟
مخصوص داوطلبان آزمون آبان 1403:
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی :
همه فارغ التحصیلان رشته های هفتگانه نظام مهندسی بعد از گذشت ۳ سال از مدرک کارشناسی یا ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرک دکترای خود می توانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند.
در صورت پذیرفته شدن در این آزمون که عموما به صورت open book برگزار شده و در کلیه رشته ها حدنصاب قبولی ۵۰ درصد کل نمره می باشد اشتغال به کار پایه ۳ دریافت کنند.
البته در رشته هایی مانند مهندسی عمران پروانه اشتغال به کار در سه بخش اجرا، محاسبات و نظارت وجود دارد که برای هر کدام از آنها آزمونی جداگانه گرفته می شود.
هر کدام از مهندسین با قبولی در هر یک از این آزمونها پروانه اشتغال به کار پایه ۳ در آن بخش را دریافت می کنند.
یکی از مزیت های داشتن این پروانه وجود یک شماره خاص در نظام مهندسی هر استان به هر شخص است که تقریبا مشابه همان شماره نظام پزشکی می باشد و افراد دارای پروانه اشتغال می توانند برای تاسیس شرکت، دفاتر مهندسی و… اقدام کنند و یا حتی امتیاز سهمیه خود را به شرکت های قانونی شاغل در صنعت ساختمان واگذار کنند.
برای ارتقاء پایه چه باید کرد؟
در سازمان نظام مهندسی، پایین ترین درجه پروانه اشتغال به کار پایه ۳ می باشد.
مهندسانی که دارای این پروانه باشند طبق ماده ۱۱ قانون نظام مهندسی پس از گذشت ۴ سال می توانند از پایه ۳ به ۲ و پس از گذشت ۵ سال دیگر از پایه ۲ به ۱ ارتقاء پیدا کنند.
شایان ذکر است که هیچ مهندسی با هر میزان تحصیلات و سابقه کار به هیچ عنوان نمی تواند از پایه ۳ یکباره به پایه ۱ ارتقا پیدا کند و گذشت زمان و کسب تجربه برای ارتقاء پایه امری الزامی است.
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی در پروانه اشتغال به این صورت است که افراد دارای پروانه اشتغال پایه ۳ در یک سری کلاس ها و دوره ها شرکت کرده و در یک آزمون داخلی امتحان می دهند.
به شرط قبولی در آن آزمون، حضور در کلاس ها و گذشت زمان کافی می توانند ارتقاء پایه داشته باشند به نحوی که اگرکسی در سال ۸۷ از دانشگاه در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده باشد و به طور مرتب در حرفه مهندسی فعالیت داشته باشد.
به شرط قبولی در آزمون ها در سال ۹۰ پایه ۳، در سال ۹۴ پایه ۲ و در سال۹۹ می تواند پروانه اشتغال به کار پایه یک را کسب کند.
ضمن اینکه ارتقاء پایه ها در سازمان نظام مهندسی به میزان تحصیلات و مدرک تحصیلی ارتباطی ندارد بلکه یک فرد با مدرک کارشناسی می تواند دارای پایه یک باشد در حالی که شخص دیگری با مدرک دکترا پروانه اشتغال به کار نداشته باشد یا دارای پروانه پایه ۳ باشد.
امیدواریم از مقاله شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی بهره مناسب را برده باشید. چنانچه سوالی دارید میتوانید در بخش نظرات این مقاله یا قسمت گفتگوی آنلاین سوال خود را برای ما ارسال نمایید و یا در ساعات کاری با تلفن ۰۲۱۶۶۴۸۴۱۹۰ تماس حاصل فرمایید.
مقاله پیشنهادی:ثبت نام آزمون نظام مهندسی
540 نظر در مورد «شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟»
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام وقت بخیر
بنده پایه ۲ نظارت و اجرا در رشته برق با گرایش الکترونیک رو از سال ۸۴ دارم با توجه به اینکه الان مدرک تحصیلیم فوق لیسانسه و از زمان دریافت مدرک ناکنون ۷ سال می گذره برای ارتقا پروانه از ۲ به پایه یک یا ارشد باید دوره بگذرونم و اینکه اگر بخوام طراحی نیز بگیرم باید چکار کنم? ضمنا از طریق سایت سپامک نمی تونم وارد بشم و میگه کد ملی شما در اینجا تعریف نشده و باید از درگاه ملی مجوزها وارد بشین اونجا هم قسمت تمدید پایه غیر فعاله واقعا نمی دونم چه خاکی باید رو سر این دو تا درگاه بگیرم. ممنونم
سلام بابت اطلاع از شرایط ارتقا پایه لطفا از سازمان راه و شهرسازی پیگیر شوید
با سلام و احترام
من پایه ۲ نظام مهندسی در رشته مرتبط با مهندسی نقشه برداری هستم . عنوان رشته کاردانیم عمران – نقشه برداری و کارشناسی ناپیوسته مهندسی تکنولوژی نقشه برداری هست. ۷ سال هم از پایه ۲ هم گذشته .برای ارتقا پایه از ۲ به ۱ میتونم اقدام کنم. سپاس
سلام وقت بخیر، احتمالا بتوانید برای ارتقاء اقدام کنید و مشکلی نباشه، البته توصیه میشود حتما از سازمان نظام مهندسی و اداره راه وشهرسازی هم پیگیری نمایید. چون محدودیتی که برای مدارک تکنولوژی در مصوبات کمیسون هم ارزی ذکر شده برای صلاحیت های طراحی و محاسبات هست، و احتمالا برای نقشهبرداری محدودیت نباشه، با این حال توصیه میشه برای اطمینان بیشتر حتما از سازمان نظام مهندسی و اداره راه و شهرسازی هم پیگیری نمایید. موفق باشید.
وقتی پایه ۳ رو مثلا در اصفهان گرفتیم میتونیم برای پایه ۲ به تهران نقل مکان کنیم؟
یا برای مثال برای ارتقا از ۲ به ارشد به شهر دیگه ای نقل مکان کنیم؟
سلام وقت بخیر، امکان پذیر هست، فقط اینکه حدود ۶ ماه پروانه معلق میشه، میتونید اول ارتقاء بدین که زمان رو از دست ندین. و بعد درخواست انتقالی رو از سازمان نظام مهندسی استان مبدا به مقصد ارسال کنید. بعد از موافقت انتقالی حدود ۶ ماه پروانه معلق میشه و بعد از آن میتوانید در شهر مقصد پروانه تون رو فعال یا ارتقاء دهید و فعالیت کنید. ضمنا لازم است مستندات لازم جهت سکونت در شهر مقصد را نیز ارائه دهید، مثلا اجاره نامه رسمی و معتبر و یا سند مالکیت منزل مسکونی در شهر مقصد لازم است. برای اطلاع دقیق تر از روند اجرای کار میتوانید از سازمان نظام مهندسی شهر مبدا و مقصد پیگیری نمایید. موفق باشید.
سلاو وقت بخیر
من مدرک کاردانی عمران نقشه برداری و کارشناسی عمران اجرایی و دارای صلاحیت نظارت و اجرا پایه سه هستم میخواستم بدونم ارتقا تا پایه یک برام بلا مانع هست؟
سلام وقت بخیر، شما پروانه تون مرتبط هست و امکان ارتقاء پایه را دارید.
اگر ارشد فناوری معماری بیونیک بگیرم میتونم باتوجه به ناپیوسته بودن کارشناسی معماری طراحی پایه یک نظام مهندسی بگیرم یا حتما بابد خود مهندسی معماری بخونم؟
مهندس جان لطفا گرایش دقیق مدرک کاردانی و کارشناسی خود بفرمایید
سلام وقت بخیر من کاردانی نقشه کشی معماری دارم وکارشناسی ناپیوسته مهندسی تکنولوژی معماری دارم در حال حاضر پروانه طراحی معماری پایه ۲هستم که ۴سال ازش گذشته وامسال دوباره تمدید کردم سوالم اینه که ایا سال اینده میتونم ارتقا به پایه ۱بدم یا باید ارشد بگیرم؟
سلام وقت بخیر، بر اساس مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها، شما امکان ارتقاء پروانه طراحی تا پایه ۲ را خواهید داشت، برای اطلاع بیشتر میتوانید از اداره راه و شهرسازی پیگیری نمایید. موفق باشید.
برای ارتقا پایه از ۲ به ۱ باید مدرک ارشد داشت؟ یا با کارشناسی هم میشه پایه ۱ گرفت؟
سلام وقت بخیر،
نیاز نیست. امکان ارتقاء با توجه به شرایط مربوطه امکان پذیر است، لازم به ذکر است داوطلبان ورود به حرفه مهندسان پس از قبولی نایل به کسب پروانه اشتغال در پایه ۳ خواهند شد و سپس جهت ارتقا از پايه ۳ به پايه ۲،داشتن ۴ سال و از پايه ۲ به پايه ۱، داشتن ۵ سال و از پايه ۱ به پایه ارشد ۶ سال سابقه كار حرفهای در پايه قبلی، گذراندن دوره وموفقيت در آزمون انتهای دوره ضرروی است.
سلام من رشته کاردانیم الکتروتکنیک بوده و کارشناسم مهندسی تکنولوژی مخابرات -انتقال هستش آیا میتونم نظارت شرکت کنم؟
سلام وقت بخیر، بر اساس مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها، احتمال شرکت در آزمون را ندارید. توصیه میشود برای اطلاع دقیق تر حتما از اداره راه و شهرسازی هم پیگیری نمایید.
سلام من ناپیوسته معماری هستم گرایش علمی کاربردی برای ارتقا پایه طراحی از ۳ به ۲ مشکلی پیش میاد ؟
سلام وقت بخیر، لطفا گرایش کاردانی و کارشناسی رو بفرمایید. و اینکه الان پروانه پایه ۳ دارید؟
من کاردانی معماری و کارشناسی علمی کاربردی معماری هستم برای ارتقا پایه به مشکل میخورم؟
سلام وقت بخیر، اگر هم کاردانی و هم کارشناسی گرایش معماری – معماری باشید که محدودیتی ندارید و پروانه نظارت و اجرا و طراحی را میتوانید اخذ کنید و ارتقاء دهید. لطفا گرایش های کاردانی و کارشناسی رو هم بفرمایید که دقیق تر راهنماییی کنیم.