شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟

مخصوص داوطلبان آزمون آبان 1403:

جهت دریافت پیامک رایگان و لحظه ای تاریخ ثبت نام، منابع و اخبار آزمون نظام مهندسی دوره‌ی بعدی، ضمن انتخاب رشته، تلفن همراه خود را در کادر زیر وارد نمایید:

 

شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟

شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی :

همه فارغ التحصیلان رشته های هفتگانه نظام مهندسی بعد از گذشت ۳ سال از مدرک کارشناسی یا ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرک دکترای خود می توانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند.

در صورت پذیرفته شدن در این آزمون که عموما به صورت open book برگزار شده و در کلیه رشته ها حدنصاب قبولی ۵۰ درصد کل نمره می باشد اشتغال به کار پایه ۳ دریافت کنند.

 

البته در رشته هایی مانند مهندسی عمران پروانه اشتغال به کار در سه بخش اجرا، محاسبات و نظارت وجود دارد که برای هر کدام از آنها آزمونی جداگانه گرفته می شود.

هر کدام از مهندسین با قبولی در هر یک از این آزمونها پروانه اشتغال به کار پایه ۳ در آن بخش را دریافت می کنند.

یکی از مزیت های داشتن این پروانه وجود یک شماره خاص در نظام مهندسی هر استان به هر شخص است که تقریبا مشابه همان شماره نظام پزشکی می باشد و افراد دارای پروانه اشتغال می توانند برای تاسیس شرکت، دفاتر مهندسی و… اقدام کنند و یا حتی امتیاز سهمیه خود را به شرکت های قانونی شاغل در صنعت ساختمان واگذار کنند.

 

برای ارتقاء پایه چه باید کرد؟

در سازمان نظام مهندسی، پایین ترین درجه پروانه اشتغال به کار پایه ۳ می باشد.

مهندسانی که دارای این پروانه باشند طبق ماده ۱۱ قانون نظام مهندسی پس از گذشت ۴ سال می توانند از پایه ۳ به ۲ و پس از گذشت ۵ سال دیگر از پایه ۲ به ۱ ارتقاء پیدا کنند.

شایان ذکر است که هیچ مهندسی با هر میزان تحصیلات و سابقه کار به هیچ عنوان نمی تواند از پایه ۳ یکباره به پایه ۱ ارتقا پیدا کند و گذشت زمان و کسب تجربه برای ارتقاء پایه امری الزامی است.

 

شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی در پروانه اشتغال به این صورت است که افراد دارای پروانه اشتغال پایه ۳ در یک سری کلاس ها و دوره ها شرکت کرده و در یک آزمون داخلی امتحان می دهند.

به شرط قبولی در آن آزمون، حضور در کلاس ها و گذ‌شت زمان کافی می توانند ارتقاء پایه داشته باشند به نحوی که اگرکسی در سال ۸۷ از دانشگاه در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده باشد و به طور مرتب در حرفه مهندسی فعالیت داشته باشد.

به شرط قبولی در آزمون ها در سال ۹۰ پایه ۳، در سال ۹۴ پایه ۲ و در سال۹۹ می تواند پروانه اشتغال به کار پایه یک را کسب کند.

 

ضمن اینکه ارتقاء پایه ها در سازمان نظام مهندسی به میزان تحصیلات و مدرک تحصیلی ارتباطی ندارد بلکه یک فرد با مدرک کارشناسی می تواند دارای پایه یک باشد در حالی که شخص دیگری با مدرک دکترا پروانه اشتغال به کار نداشته باشد یا دارای پروانه پایه ۳ باشد.

 

امیدواریم از مقاله شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی بهره مناسب را برده باشید. چنانچه سوالی دارید میتوانید در بخش نظرات این مقاله یا قسمت گفتگوی آنلاین سوال خود را برای ما ارسال نمایید و یا در ساعات کاری با تلفن ۰۲۱۶۶۴۸۴۱۹۰ تماس حاصل فرمایید.

مقاله پیشنهادی:ثبت نام آزمون‌ نظام مهندسی

542 نظر در مورد «شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟»

دیدگاهتان را بنویسید

  • باعرض سلام و خسته نباشید
    بنده مهندسی تکنولوژی الکترونیک دارم و پروانه مرتبط نظارت و طراحی دارم. واسه ارتقا به پایه ۲ میتونم طراحی و نظارت رو باهم بگیرم یا فقط نظارت میدن؟؟؟ کلا پایه ۱ طراحی بهم نمیدن حتی اگه دکترا بگیرم؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، طبق مصوبات دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ناپیوسته علمی کاربردی با تکنولوژی در رشته های اصلی ساختمان با مدرک کاردانی در رشته های اصلی یا مرتبط با رشته مقطع کارشناسی، که مشمول مصوبات کمیسیون مذکور ابلاغی به شماره ۲۷۸۸۲/۴۰۰ مورخ ۲۵/۰۵/۱۳۹۴ می باشند، می توانند با رعایت سایر ضوابط و مقررات، پروانه اشتغال به کار مرتبط با مهندسی با صلاحیت نظارت بدون محدودیت و طراحی حداکثر تا پایه دو بدون امکان ارتقاء، دریافت نمایند. موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، با توجه به بخشنامه شماره ۴۲۰/۴۱۵۵ مورخ ۹۸/۱/۲۱ مدیر کل محترم دفتر مقررات، گذراندن دوره آموزشی مبانی سلامت، ایمنی و محیط زیست HSE از ابتدای سال ۹۸ برای دارندگان صلاحیت اجرا در رشته های عمران و معماری که متقاضی تمدید، ارتقا و صدور پروانه می باشند، الزامیست. موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، برای اخذ پروانه پایه ۳ لازم نیست دوره گذرانده شود برای ارتقا لازم است دوره های نظام گذرانده شود و درصورت قبولی در آزمون پایان دوره ها و گذشتن سنوات می توانید برای ارتقا اقدام کنید موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، جهت ارتقا از پايه ۳ به پايه ۲،‌داشتن ۴ سال و از پايه ۲ به پايه ‌۱، داشتن ‌۵ سال و از پايه ۱ به پایه ارشد ۶ سال سابقه كار حرفه‌اي در پايه قبلي، گذراندن دوره وموفقيت در آزمون انتهای دوره ضرروي است. بنابراین درصورت داشتن شرایط می توانید برای ارتقا اقدام کنید. موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، کلاس های ارتقا پایه از طرف نظام مهندسی برگزار می شود. و با توجه به شرایط موجود احتمالا به صورت مجازی برگزار شود. لطفا از طریق نظام مهندسی شهرتان پیگیری کنید. موفق باشید.

  • سلام.بنده در سال ۹۴ صلاحیت پایه ۳ نظارت و اجرا رو دریافت کردم.طبق قانون سال ۹۸ میتونستم برای ارتقا پایه اقدام کنم.سوالی که دارم اینه در مدت ۴ سال بین سال های ۹۴ تا ۹۸ از زمان صدور پروانه اولیه ۳ سال پروانه بنده دارای اعتبار بوده و ۱سال مابقی فاقد اعتبار بوده است و تمدید اعتبار نکرده ام آیا میتوانم برای پایه ۲ اقدام کنم یا اول باید ۴ سال پروانه دارای اعتبار به پایان برسد و بعدا اقدام کنم؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، شما می توانید در آزمون اجرا و محاسبات یا طراحی شرکت کنید و پروانه ها را اخذ کنید اما نمی توانید به طور همزمان از دو پروانه استفاده کنید. موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، جهت ارتقا از پايه ۳ به پايه ۲،‌داشتن ۴ سال و از پايه ۲ به پايه ‌۱، داشتن ‌۵ سال و از پايه ۱ به پایه ارشد ۶ سال سابقه كار حرفه‌اي در پايه قبلي، گذراندن دوره وموفقيت در آزمون انتهای دوره ضرروي است. موفق باشید.

  • سلام من یک سال از قبولی ازمون طراحی معماری میگذره الان امسال میگن دوره ها به صورت مجازیه میشه از این فصت استفاده کرد و الان که تازه یک سال از قبولی من میگذره شرکت کنم و سه سال دیگه از این برای ارتقا پایه استفاده کنم؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، بله می توانید شرکت کنید، لازم به ذکر است داوطلبان ورود به حرفه مهندسان پس از قبولی نایل به کسب پروانه اشتغال در پایه ۳ خواهند شد و سپس جهت ارتقا از پايه ۳ به پايه ۲،‌داشتن ۴ سال و از پايه ۲ به پايه ‌۱، داشتن ‌۵ سال و از پايه ۱ به پایه ارشد ۶ سال سابقه كار حرفه‌اي در پايه قبلي، گذراندن دوره وموفقيت در آزمون انتهای دوره ضرروي است.. موفق باشید.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر، داوطلبان ورود به حرفه مهندسان پس از قبولی نایل به کسب پروانه اشتغال در پایه ۳ خواهند شد و سپس جهت ارتقا از پايه ۳ به پايه ۲،‌داشتن ۴ سال و از پايه ۲ به پايه ‌۱، داشتن ‌۵ سال و از پايه ۱ به پایه ارشد ۶ سال سابقه كار حرفه‌اي در پايه قبلي، گذراندن دوره وموفقيت در آزمون انتهای دوره ضرروي است. موفق باشید.

مشاهده نظرات بیشتر