شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟
مخصوص داوطلبان آزمون آبان 1403:
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی :
همه فارغ التحصیلان رشته های هفتگانه نظام مهندسی بعد از گذشت ۳ سال از مدرک کارشناسی یا ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرک دکترای خود می توانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند.
در صورت پذیرفته شدن در این آزمون که عموما به صورت open book برگزار شده و در کلیه رشته ها حدنصاب قبولی ۵۰ درصد کل نمره می باشد اشتغال به کار پایه ۳ دریافت کنند.
البته در رشته هایی مانند مهندسی عمران پروانه اشتغال به کار در سه بخش اجرا، محاسبات و نظارت وجود دارد که برای هر کدام از آنها آزمونی جداگانه گرفته می شود.
هر کدام از مهندسین با قبولی در هر یک از این آزمونها پروانه اشتغال به کار پایه ۳ در آن بخش را دریافت می کنند.
یکی از مزیت های داشتن این پروانه وجود یک شماره خاص در نظام مهندسی هر استان به هر شخص است که تقریبا مشابه همان شماره نظام پزشکی می باشد و افراد دارای پروانه اشتغال می توانند برای تاسیس شرکت، دفاتر مهندسی و… اقدام کنند و یا حتی امتیاز سهمیه خود را به شرکت های قانونی شاغل در صنعت ساختمان واگذار کنند.
برای ارتقاء پایه چه باید کرد؟
در سازمان نظام مهندسی، پایین ترین درجه پروانه اشتغال به کار پایه ۳ می باشد.
مهندسانی که دارای این پروانه باشند طبق ماده ۱۱ قانون نظام مهندسی پس از گذشت ۴ سال می توانند از پایه ۳ به ۲ و پس از گذشت ۵ سال دیگر از پایه ۲ به ۱ ارتقاء پیدا کنند.
شایان ذکر است که هیچ مهندسی با هر میزان تحصیلات و سابقه کار به هیچ عنوان نمی تواند از پایه ۳ یکباره به پایه ۱ ارتقا پیدا کند و گذشت زمان و کسب تجربه برای ارتقاء پایه امری الزامی است.
شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی در پروانه اشتغال به این صورت است که افراد دارای پروانه اشتغال پایه ۳ در یک سری کلاس ها و دوره ها شرکت کرده و در یک آزمون داخلی امتحان می دهند.
به شرط قبولی در آن آزمون، حضور در کلاس ها و گذشت زمان کافی می توانند ارتقاء پایه داشته باشند به نحوی که اگرکسی در سال ۸۷ از دانشگاه در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده باشد و به طور مرتب در حرفه مهندسی فعالیت داشته باشد.
به شرط قبولی در آزمون ها در سال ۹۰ پایه ۳، در سال ۹۴ پایه ۲ و در سال۹۹ می تواند پروانه اشتغال به کار پایه یک را کسب کند.
ضمن اینکه ارتقاء پایه ها در سازمان نظام مهندسی به میزان تحصیلات و مدرک تحصیلی ارتباطی ندارد بلکه یک فرد با مدرک کارشناسی می تواند دارای پایه یک باشد در حالی که شخص دیگری با مدرک دکترا پروانه اشتغال به کار نداشته باشد یا دارای پروانه پایه ۳ باشد.
امیدواریم از مقاله شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی بهره مناسب را برده باشید. چنانچه سوالی دارید میتوانید در بخش نظرات این مقاله یا قسمت گفتگوی آنلاین سوال خود را برای ما ارسال نمایید و یا در ساعات کاری با تلفن ۰۲۱۶۶۴۸۴۱۹۰ تماس حاصل فرمایید.
مقاله پیشنهادی:ثبت نام آزمون نظام مهندسی
540 نظر در مورد «شرایط ارتقای پایه نظام مهندسی چیست؟»
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام پروانه بنده از سال ۸۵ تا ۱۴۰۰ رشته اصلی با کد ۵۰۰ صادر و تمدید شد اما از سال ۱۴۰۰ به بعد تغییر کد داده شد و با کد ۵۱۰صادر گردید
امسال که می خواهم ارتقا پیدا کنم پروانه طراحی ۲ به ۱انجام نمی شود. به کجا باید شکایت کنم؟
سلام. از راه و شهرسازی استان جویا شوید.
سلام
باتوجه به اینکه رشته تکنولوژی معماری تمام دروس مهندسی معماری را میگذرانند فقط اسم رشته فرق میکنه این چه ظلمی است که میکنند آیا راهکاری بجز ادامه تحصیل وجود نداره؟
سلام. شما میتوانید نظام مهندسی معماری صلاحیت نظارت و اجرا بدون محدودیت طراحی حداکثر تا پایه دو. با ارشد معماری-معماری میتوانید طراحی پایه های بالاتر ارتقا داشته باشید. لازم به ذکر پاسخ داده شده بر این فرض است که شما مدرک کارشناسی پیوسته تکنولوژی معماری دارید میباشد.
ُسوال : شخصی فرضا سال ۹۰ پروانه گرفته ، سال ۹۶ پایه ۲ رو گرفته ، آیا سال ۹۹ میتونه اقدام کنه برای پایه ۱ ، با توجه به اینکه ۹ سال از پایه ۳ گذشته است در سال ۹۹ ؟
سلام. از پایه دو باید پنج سال بگذرد
سلام
در پروانه نظام مهندسی من رشته ی مهندسی معماری نوشته و هر سه صلاحیت پایه ۲ رو دارم
برای ارتقا پایه طراحی ۲ به ۱ محدودیتی برام هست ؟
سلام. مهندسی معماری – معماری باشید مشکلی برای ارتقا در هرسه پایه نخواهید داشت.
سلام. پایه ۱ نظارت و اجرا دارم. برای گرفتن محاسبات چکار باید بکنم؟
سلام. مدرک تحصیلی و گرایش شما چی هست؟
سلام و عرض خسته نباشی.
بنده سال ۸۹ کارشناسی ناپوسته گرفتم. الانم آزمون محاسبات رو قبول شدم. چون توو کارتم زده مهندسی تکنولوژی عمران، در آینده، صلاحیت بیشتر پایه ۲ در محاسبات، به بنده نمیدن.
سوالم اینه
آیا راهی هست که بتونم در آینده به پایه ۱ ارتقا پیدا کنم؟ مثل شرکت در دوره های خاص یا ادامه تحصیل در مقطع ارشد در رشته سازه یا …؟
ممنون میشم راهنماییم کنید؟
سلام. اگر ارشد سازه یا زلزله بگیرید میتوانید ارتقا پایه محاسبات رو داشته باشید.
سلام
بنده کاردانی نقشه کشی معماری و کارشناسی ناپیوسته معماری دارم
میخواستم بدونم تا چه پایه ایی مجاز به ارتقاع هستم
سلام. اگر گرایش مدرک کارشناسی معماری – معماری باشید هر سه صلاحیت بدون محدودیت میتوانید شرکت کنید.
سلام سن مطرح هست برای گرفتن نظام مهندسی؟
سلام. محدودیت سنی ندارد. اما باید داری حداقل مدرک کارشناسی باشید و سنوات سه ساله مدرک کارشناسی طی شود.
سلام، زمان ۵ ساله پایه ۲ بنده ۱۸ خرداد امسال به پایان می رسد و بنده در دوره های ارتقا شرکت کرده و نمرات رو هم کسب کردم. الان برای ارتقا به پایه ۱ از چه تاریخی میتونم درخواست بدم؟
سلام از طریق نظام مهندسی استان پیگیری کنید.
اگه کارشناسی عمران رو بخونم بعد چه مدت میتونم آزمون نظام مهندسی رو شرکت کنم با توجه به اینکه الان ارشد عمران دارم ؟ بعد گذشت دو سال از ارشدم اگه کارشناسی عمران رو بگیرم میتونم یا باز باید سه سال صبر کنم از تاریخ کارشناسی عمرانم بگذره…ممنون از پاسخگوییتون
سلام. باید روند دریافت مدارک تحصیلی به ترتیب باشد. در صورتیکه اول مدرک ارشد بگیرید بعد کارشناسی عمران مدرک ارشد اثر ندارد و سنوات مدرک کارشناسی لحاظ میشود.