نکات مهم درباره آزمون نظام مهندسی

مخصوص داوطلبان آزمون مرداد 1403:

جهت دریافت پیامک رایگان و لحظه ای تاریخ ثبت نام، منابع و اخبار آزمون نظام مهندسی دوره‌ی بعدی، ضمن انتخاب رشته، تلفن همراه خود را در کادر زیر وارد نمایید:

 

 معرفی نکات مهم درباره آزمون نظام مهندسی : 

نکات مهم درباره آزمون نظام مهندسی که باید به آنها توجه داشته باشید :

 

۱- آزمون های نظام مهندسی معمولا دوبار در سال(یک آزمون در نیمه اول و آزمون دوم در نیمه دوم سال) برگزار می شود.

 

۲- ثبت نام آزمون های نظام مهندسی در هر یک از صلاحیت های محاسبات، نظارت و اجرا(برای رشته عمران) و صلاحیت های طراحی، نظارت و اجرا(برای رشته معماری) بصورت مجزا بوده و بصورت مستقل برگزار می شود.

 

۳- آزمون نظام مهندسی بصورت کتاب و جزوه باز (Open Book) برگزار می شود. استفاده از ماشین حساب مهندسی مجاز بوده اما همراه داشتن لپ تاپ، تبلت و گوشی تلفن همراه ممنوع است.

 

۴- آزمون نظام مهندسی در همه صلاحیت ها به جر معماری طاحی در قالب ۶۰ سوال تستی برگزار می شود (آزمون دارای نمره منفی است).

 

۵- زمان پاسخگویی به سوالات برای آزمون نظارت و اجرا ۱۵۰دقیقه و برای آزمون محاسبات ۲۴۰ دقیقه است.

 

۶- قبولی در آزمون نظام مهندسی بصورت کسب حدنصابی(کسب نمره ۵۰) می باشد. یعنی پاسخ درست به ۳۰ سوال از کل ۶۰ سوال طرح شده.

 

۷- طبق آمار، درصد قبولی داوطلبان در آزمون نظارت و اجرا حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد و در آزمون محاسبات ۳ تا ۵ درصد است!

 

۸- اعتبار قبولی در آزمون نظام مهندسی بمدت ۳ سال است. یعنی اگر پس از قبولی در آزمون نظام مهندسی به هر دلیلی فاقد شرایط لازم جهت اخذ پروانه اشتغال (نداشتن کارت پایان خدمت، نداشتن سابقه کار بیمه ای جهت پروانه اجرا و …) داشته باشید می توانید از این فرصت ۳ ساله استفاده نمائید.

۹- سنوات لازم برای شرکت در آزمون نظام مهندسی ۳ سال کامل برای کارشناسی، ۲سال برای کارشناسی ارشد و ۱ سال برای دکتری می باشد.

 

انتشارات نوآر 

ناشر تخصصی کتاب های نظام مهندسی

 

292 نظر در مورد «نکات مهم درباره آزمون نظام مهندسی»

دیدگاهتان را بنویسید

  • وقت بخیر
    من کارشناسی ناپیوسته عمران اجرایی گرفتم (کاردانی معماری دارم)
    اما راه و شهرسازی که مراجعه کردم
    گفتند کلا رشته عمران اجرایی قابل قبول نیست و با گرفتن ارشد هم نمیتونم در آزمون نظام شرکت کنم!
    آیا صحت داره؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام. طبق مصوبات هم ارزی به فارغ التحصیلان عمران اجرایی پروانه مرتبط تعلق میگیرد و میتوانند نظارت و اجرا شرکت نماید.

  • ابوالفضل می‌گوید:

    سلام وقت بخیر.من کارشناسی ناپیوسته عمران اجرایی دارم و از و چهار ماه کم دارم که سنواتم پر بشه.میخواستم بدونم اصلا میتونم آزمون شرکت کنم در صورت قبولی زمانی که سنواتم تکمیل شد پروانه رو بگیرم؟!یا تا سنوات تکمیل نشه اصلا نمیشه ثبت نام کرد؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام وقت بخیر ،تا زمانی که سنوات ۳ سال سپری نشده باشد، امکان شرکت در آزمون و اخذ پروانه را ندارید. و حتی در صورت قبولی (اگر سنوات لازم را در زمان برگزاری آزمون طی نشده باشد)، قبولیتون معتبر نبوده و امکان اخذ پروانه وجود ندارد.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام. نه نیازی نیست . قبولی مشروط معمولا شامل افرادی میشود که نمرات ۴۸ یا ۴۹ دارند و لازم است که برای اخذ پروانه کلاس شرکت کنند.

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام. با توجه به حجم بالای کامنت های سایت پاسخ شما اشتباه ارسال شده. اگر منظورتون عودت هزینه س که راهی نیست. برای اطلاع بیشتر با دفتر مقررات تماس بگیرید.

  • سلام من ۵شنبه آزمون نظارت و اجرا دارم اما به دلیل اشتغال نمیتونم شرکت کنم پایین کارت خریداری شده آزمون نوشته میتونید انصراف بدین و هزینه به سیستم شما برگرده اما گزینه انصراف نداره برای انصراف چه کار باید کرد

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام .سه صلاحیت نظارت اجرا و طراحی میتوانید شرکت کنید اما برای صلاحیت طراحی تا پایه دو میتوانید ارتقا داشته باشید.

  • سلام مقطع کارشناسی هستم. در صورت معافیت خدمت سربازی و گرفتن معافیتِ موقت ( به دلیل وکالت مادر ) که اعتبار معافیت موقت سی ماه می باشد و بعداز آن معافیت دائم تعلق می گیرد ، مراحل کار در نظام مهندسی و آزمون آن چطور می شود؟ سوال بعد در مورد نداشتن سابقه کار بیمه ای جهت پروانه اجرا و … ، چطور باید صورت بگیرد؟ و آیا سابقه ی کار بیمه ای واجب و ضروری است؟ به چه میزان ؟ لطفا با جزییات پاسخ بدید. در مورد سوال اول دقیق تر توضیح بدم اینکه فرض کنید در بدترین حالت ، زمانِ آزمون من افتاد توی بازه ای که هنوز معافِ موقت هستم ( یعنی زیر ۳۰ ماه) ، آنوقت اخذ پروانه به چه شکله؟

    • پشتیبانی انتشارات نوآور می‌گوید:

      سلام. برای ثبت نام نیاز به ارائه مدرک معافیت و سابقه کار نیست. در صورت قبولی به مدت سه سال زمان دارید که برای دریافت پروانه اقدام کنید. که در طول این سه سال باید معافیت سربازی داشته باشید. در مورد سابقه کار هم نیاز به ارائه بیمه نیست اما باید سابقه کار شما امضای دو نفر از اعضای پایه ۱ سازمان همان استان درآمده باشد، قابل قبول است.

  • سلام وقتتون بخیر
    من کاردانی پیوسته دارم رشته ساختمان – كارهاي عمومي ساختمان و کارشناسی ناپیوسته رشته مهندسی اجرایی عمران و کارشناسی ارشد ناپیوسته مهندسی عمران گرایش سازه هم دارم میخواستم بدونم من با داشتن ارشد سازه میتونم علاوه بر نظارت و اجرا ، محاسبات هم شرکت کنم یا خیر؟
    ممنون میشم جواب بدید

مشاهده نظرات بیشتر